Εκπρόσωπος ΕΛ.ΑΣ. για Ρέντη: Αρνήθηκαν να δώσουν στοιχεία κάποιοι από τους προσαχθέντες

Διαβάζεται σε 2'
Ρέντη
Δικαστήρια Μεταγωγών ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ/INTIME NEWS

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., ορισμένοι από τους προσαχθέντες αρνήθηκαν την δειγματοληψία για την ανίχνευση πυρίτιδας, τη λήψη DNA και αποτυπωμάτων. Ένα άτομο οδηγείται στον Εισαγγελέα.

Για την πορεία των ερευνών μετά και την  απελευθέρωση των 423 προσαχθέντων για τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού το βράδυ της Πέμπτης (7/12) μίλησε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου.

Σύμφωνα με την κ. Δημογλίδου που μίλησε στον Alpha, 423 από τους 424 προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ ένας από αυτούς θα οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα καθώς εκκρεμεί σε βάρος του καταδικαστική απόφαση για παράνομη διακίνηση μεταναστών.

Ερωτώμενη αν οι συλληφθέντες δέχθηκαν τους ελέγχους για την ανίχνευση πυρίτιδας, η κ. Δημογλίδου είπε ότι “υπήρχαν προσαχθέντες που αρνήθηκαν και την δειγματοληψία για την ανίχνευση πυρίτιδας και τη λήψη DNA και αποτυπωμάτων”.

“Φυσικά έχουν κάθε δικαίωμα” συνέχισε η κ. Δημογλίδου. “Αυτό που πρέπει να κάνει η ΕΛΑΣ είναι να ενημερώσει – όπως και έπραξε – τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές και για τα άτομα που δέχτηκαν τη διαδικασία και για τα άτομα που αρνήθηκαν, όπως και για όλο το προανακριτικό υλικό”.

Όπως είπε, πρόκειται για 7-8 άτομα που δεν δέχτηκαν. “Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν ήθελαν να βοηθήσουν την προανακριτική διαδικασία” είπε. Τα άτομα αυτά, όπως επεσήμανε, μόνο αν είχαν συλληφθεί θα μπορούσε να είχε δοθεί άδεια από τον εισαγγελέα για να γίνει λήψη και χωρίς τη θέλησή τους.

Τέλος, πρόσθεσε πως αυτή τη στιγμή εξετάζονται εργαστηριακά και τα υπολείμματα της φωτοβολίδας, υπολείμματα εμπρηστικών μηχανισμών και υπολείμματα καμμένων ρούχων που βρέθηκαν στις τουαλέτες του γηπέδου, για να δούμε αν θα ταυτοποιηθούν με κάποια από το δείγματα από τους προσαχθέντες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα