Εκπρόσωπος Τύπου Πυροσβεστικής: Ξεπερνούν τα 25 μέτρα οι φλόγες στον Βαρνάβα

Διαβάζεται σε 3'
Εκπρόσωπος Τύπου Πυροσβεστικής: Ξεπερνούν τα 25 μέτρα οι φλόγες στον Βαρνάβα
Printscreen / Glomex

Η επίσημη ενημέρωση της πυροσβεστικής για την εξέλιξη στα πύρινα μέτωπα που μαίνονται από το μεσημέρι της Κυριακής (11/8).

Ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις σε ό,τι αφορά τη μεγάλη φωτιά που είναι σε εξέλιξη στον Βαρνάβα έδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης.

«Κατά την έναρξη της φωτιάς έπνεαν άνεμοι 8 μποφόρ και σε ελάχιστα λεπτά έλαβε μεγάλες διαστάσεις», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής. Είπε πως η πυρκαγιά εξελίσσεται προς τη λίμνη του Μαραθώνα και ότι οι φλόγες ξεπερνούν ακόμα και τα 25 μέτρα.

«Αυτή τη στιγμή η πυρκαγιά εξελίσσεται προς τη λίμνη του Μαραθώνα με τις δυνάμεις που ενισχύονται συνεχώς, να επικεντρώνονται πλευρικά, αντιμετωπίζοντας φλόγες που ξεπερνούν σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και τα 25 μέτρα» σημείωσε.

Υπογράμμισε ότι επιχειρούν 19 εναέρια μέσα και έκανε έκκληση στους πολίτες θα πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Μεταξύ άλλων ο κ. Βαθρακογιάννης ανέφερε ότι «πριν από λίγο ολοκληρώθηκε διυπουργική συντονιστική σύσκεψη που συγκάλεσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, με τη συμμετοχή όλων των συναρμόδιων φορέων, για τον βέλτιστο συντονισμό τους αναφορικά με τις πυρκαγιές που είναι σε εξέλιξη.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 2 και 32 λεπτά σήμερα το μεσημέρι στις Αιγειρούσες Μέγαρων έχει περιοριστεί και οι δυνάμεις επίγειες και εναέριες συνεχίζουν να επιχειρούν μέχρι την πλήρη κατάσβεση της.

Μισή ώρα μετά, στις τρεις και δύο λεπτά το μεσημέρι, εκδηλώθηκε νέα μεγάλη πυρκαγιά στο Βαρνάβα Αττικής, πλησίον διάσπαρτων κατοικιών και σε κοντινή απόσταση από τον οικισμό. Κατά την έναρξη της οι ριπές των ανέμων έφταναν τα 8 μποφόρ, με αποτέλεσμα σε ελάχιστα λεπτά να βάλει να λάβει πολύ μεγάλες διαστάσεις.

Εκδόθηκαν τέσσερα μηνύματα από το 112, το ένα για την ενημέρωση και τρία ακόμη μηνύματα για την απομάκρυνση των κατοίκων από τους οικισμούς Βαρνάβα, Μοναστήρι Παναγιάς, Βόθωνας, Καλέντζι και Πουρίθι. Αυτή τη στιγμή η πυρκαγιά εξελίσσεται προς τη λίμνη του Μαραθώνα, με τις δυνάμεις να ενισχύονται συνεχώς και να επικεντρώνονται πλευρικά, αντιμετωπίζοντας φλόγες που σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούν ακόμη και τα 25 μέτρα.

Επιχειρούν 250 πυροσβέστες με 10 ομάδες δασικών κομάντος και 67 οχήματα, καθώς και μεγάλος αριθμός εθελοντών. Από αέρος επιχειρούν 19 εναέρια μέσα και συγκεκριμένα 12 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για τον συντονισμό τους στο έργο της κατάσβεσης παρέχουν συνδρομή με μηχανήματα έργου και υδροφόρες της Περιφέρειας Αττικής και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Όλες οι δυνάμεις συντονίζονται από το κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Απευθύνουμε έκκληση στους κατοίκους της περιοχής για τη δική τους ασφάλεια και με δεδομένο ότι η πυρκαγιά εξελίσσεται ταχύτατα, θα πρέπει υποχρεωτικά να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών. Για οποιαδήποτε εξέλιξη. Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση. Σας ευχαριστώ».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα