Εκπτώσεις: 8 στους 10 εμπόρους της Αθήνας είχαν χαμηλότερο τζίρο από το 2023

Διαβάζεται σε 2'
Εκπτώσεις: 8 στους 10 εμπόρους της Αθήνας είχαν χαμηλότερο τζίρο από το 2023
Oι φετινές καλοκαιρινές εκπτώσεις ήταν χειρότερες για τους εμπόρους, από αυτές του 2023. EUROKINISSI ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΤΣΟΜΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

Μελέτη που δημοσίευσε ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών αποκαλύπτει την πραγματικότητα που έζησαν έμποροι και επιχειρηματίες στις καλοκαιρινές εκπτώσεις.

Με αφορμή το τέλος των καλοκαιρινών εκπτώσεων, το Σάββατο 31/8 ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών διενήργησε έρευνα στην οποία πήραν μέρος το 80% των εμπόρων και των επιχειρηματιών, του κέντρου και της περιφέρειας Αθηνών.

Παρεμπιπτόντως, στο δείγμα υπήρχαν και ηλεκτρονικά καταστήματα. Δεν συμπεριλήφθηκε το ηλεκτρονικό εμπόριο που προέρχεται από καταστήματα, εκτός Ελλάδας.

Το 64.1% των περιπτώσεων εμπίπτουν στην κατηγορία ένδυση, υπόδηση, αξεσουάρ -που έχει πρωτεύοντα ρόλο σε κάθε εκπτωτική περίοδο.

Τα πράγματα φάνηκαν πως ήταν χειρότερα και στάσιμα, σε σχέση με πέρυσι.

Πιο συγκεκριμένα, οι 8 στους δέκα είχαν χαμηλότερο ή ίδιο τζίρο.

  • Το 58.7% δήλωσε πως οι πωλήσεις κινήθηκαν σε χαμηλότερα επίπεδα από το 2023,
  • Το 19.8% είχε τα ίδια επίπεδα και
  • Το 21% είχε αύξηση τζίρου (το 17.4% έως και 10% και το 3.7% από 11 έως 25%).

Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών

«Όσα έγιναν στη φετινή εκπτωτική περίοδο είναι απόρροια της ακρίβειας στα τρόφιμα ειδικά και μετά στην ενέργεια. Έχει ψαλιδήσει το διαθέσιμο προς κατανάλωση, εισόδημα» δήλωσε στην Πρωινή Ζώνη του Action24 ο Αντιπρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου, Νίκος Κουγιουμτζής

«Η Eurostat μας κατατάσσει άλλωστε, στην τελευταία πια θέση της αγοραστικής δύναμης των ευρωπαϊκών χωρών-μελών της ΕΕ, αφού μας πέρασε και η Βουλγαρία. Αυτό το εισπράξαμε και μέσα στην εκπτωτική περίοδο, παρ’ ότι υπήρχαν πολύ καλές τιμές».

Σε ό,τι αφορά τα γεγονότα που επηρέασαν περισσότερο τους εμπόρους και τους επιχειρηματίες, τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο

  • το 26.8% είπε πως ήταν η εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας,
  • το 14.1% η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών και των POS με την ΑΑΔΕ,
  • το 16.8% η φορολόγηση τεκμαρτού εισοδήματος αυτοαπασχολουμένων και επαγγελματιών,
  • το 26.1% το κόστος συναλλαγών του τραπεζικού συστήματος, ενώ
  • το 16.1% δεν απάντησε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα