Έκρηξη σε πολυχώρο στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου – Αναζητούνται οι δράστες

Διαβάζεται σε 2'
Κλιμάκιο του ΤΕΕΜ (φωτογραφία αρχείου)
Κλιμάκιο του ΤΕΕΜ (φωτογραφία αρχείου) (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Σημαντικές υλικές ζημιές σε πολυχώρο και κοντινά καταστήματα μετά από έκρηξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα στη λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου, στο ύψος της Αγίας Μαρίνας Κορωπίου.

Έκρηξη σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στη λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου, στο ύψος της Αγίας Μαρίνας Κορωπίου, προκαλώντας σημαντικές υλικές ζημιές σε πολυχώρο και κοντινά καταστήματα.

Οι άγνωστοι δράστες τοποθέτησαν έναν εκρηκτικό μηχανισμό σε παγκάκι κοντά στον χώρο, ο οποίος χρησιμοποιείται ως κατάστημα εστίασης και καφέ.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, δευτερόλεπτα μετά την τοποθέτηση του μηχανισμού, ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος, με την έκρηξη να προκαλεί σοβαρές ζημιές στον περίβολο του καταστήματος, θραύση υαλοπινάκων και φθορές σε παρακείμενα καταστήματα. Ευτυχώς, δεν υπήρξαν αναφορές για τραυματισμούς, ενώ η έκταση των υλικών ζημιών είναι ακόμα υπό εκτίμηση.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών έσπευσαν στο σημείο και εντόπισαν υπολείμματα καυσίμου, φιτίλι από πυροκροτητή και εκρηκτική ύλη, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν στην έρευνα. Οι Αρχές έχουν συλλέξει υλικό από τις κάμερες ασφαλείας της περιοχής, ελπίζοντας να εντοπίσουν ίχνη που θα οδηγήσουν στην ταυτοποίηση και τη σύλληψη των δραστών.

Την προανάκριση ανέλαβε η κεντρική υπηρεσία της ΕΛΑΣ, με την Υποδιεύθυνση Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας να είναι υπεύθυνη για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Οι έρευνες συνεχίζονται με στόχο να βρεθούν περισσότερα στοιχεία για τα κίνητρα και τις ταυτότητες των υπευθύνων.

Η υπόθεση παραμένει ανοιχτή και οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για την πλήρη διαλεύκανση του περιστατικού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα