Έκρηξη στο Mall: Χύτρα ταχύτητας, χρησιμοποίησαν οι δράστες

Έκρηξη στο Mall: Χύτρα ταχύτητας, χρησιμοποίησαν οι δράστες
ΕΚΡΗΞΗ ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΞΕ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ MALL ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΠΟ ΕΚΠΥΡΣΟΚΡΟΤΗΣΗ ΕΚΡΗΚΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΟΡΟΦΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ --ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI Eurokinissi

Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία για την έκρηξη στο "The Mall Athens". Οι πυροτεχνουργοί εντόπισαν υπολείμματα από χύτρα

Υπολείμματα από χύτρα ταχύτητας, βρέθηκαν στο σημείο, όπου έγινε η έκρηξη στο εμπορικό κέντρο “The Mall Athens” στο Μαρούσι.

Η έκρηξη, έγινε στις  στις 10.40 το πρωί της Κυριακής και παρά το ότι είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα, τραυματίστηκαν ελαφρά δύο εργαζόμενοι σε εταιρεία σεκιούριτι, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός τοποθετήθηκε δίπλα στις κυλιόμενες σκάλες, έξω από κατάστημα καλλυντικών και απέναντι από υποκατάστημα τράπεζας.

Το κτίριο, στο οποίο εκείνη την ώρα βρίσκονταν 200 άτομα, είχε εκκενωθεί εγκαίρως.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εκρηκτικός μηχανισμός αποτελούνταν από δυο διακόπτες και ως εκρηκτική ύλη έχει χρησιμοποιηθεί ζελατοδυναμίτιδα και πιθανώς ANFO (νιτρική αμμωνία και πετρέλαιο).

Αν συνδυαστεί αυτό το στοιχείο με τη χύτρα, παραπέμπει στη μέθοδο που ακολουθούσε η οργάνωση “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς”. Πάντως οι αρχές εκτιμούν ότι είναι πολύ νωρίς για να υπάρξει κάποιο ασφαλές συμπέρασμα.

Την επίθεση, που προκάλεσε σοκ στην ελληνική κοινωνία, λόγο του τόπου και του χρόνου που επέλεξαν οι δράστες, καταδίκασε σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της χώρας, ενώ εκτενή ήταν και τα δημοσιεύματα των διεθνών ΜΜΕ.

Οι αρχές ζητούν τη συνδρομή των πολιτών σε περίπτωση που γνωρίζουν κάτι για το περιστατικού και τους καλούν να επικοινωνήσουν με  τους τηλεφωνικούς αριθμούς: 170, 1014 και 1964 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β).

Σύμφωνα με την αστυνομία, διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Τέλος, με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας κανονικά διεξάγονται πλέον τα δρομολόγια του προαστιακού από το σταθμό του Κιάτου έως το Αεροδρόμιο και αντίστοιχα. Δεν πραγματοποιείται όμως στάση στο σταθμό Νερατζιώτισσα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα