Έκτακτη ενημέρωση από την Πυροσβεστική: Μεγάλες διαστάσεις τα μέτωπα σε Δυτική Αττική και Λουτράκι – “Ξημερώνει δύσκολη μέρα”

Έκτακτη ενημέρωση από την Πυροσβεστική: Μεγάλες διαστάσεις τα μέτωπα σε Δυτική Αττική και Λουτράκι – “Ξημερώνει δύσκολη μέρα”
Φωτιά Aris Oikonomou/ SOOC

Σε εξέλιξη είναι οι επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής στις φωτιές σε Δυτική Αττική και Λουτράκι. Ανησυχητική η πυρκαγιά και στον Έμπωνα της Ρόδου, χωρίς να απειλούνται κατοικίες. Δύσκολη αναμένεται και η αυριανή ημέρα.

Σε έκτακτη ενημέρωση προχώρησε ο Εκπρόσωπος Τύπος του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός για τις εξελίξεις στα πύρινα μέτωπα που συνεχίζουν να καίνε στη χώρα.

“Η μάχη στα μέτωπα των πυρκαγιών συνεχίζεται από όλες τις δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας, κυρίως στη Δυτική Αττική αλλα και στην ευρύτερη περιοχή του Λουτρακίου, όπου οι πυρκαγιές έχουν λάβει μεγάλες διαστάσεις” ανέφερε ο κ. Αρτοποιός.

“Κατά τη διάρκεια της νύχτας δεν θα έχουμε στη διάθεσή μας τα εναέρια μέσα. Όμως, οι πυροσβέστες, οι εθελοντές, οι Ένοπλες Δυνάμεις καθώς και όλοι οι συναρμόδιοι φορείς καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια στο πεδίο για τον περιορισμό των πυρκαγιών” συνέχισε.

“Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα στον Έμπωνα της Ρόδου είναι σε εξέλιξη. Επιχειρούν 66 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων και 18 οχήματα, ενώ πριν σταματήσουν τα εναέρια μέσα επιχειρούσαν 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Στη μάχη συνδράμουν και υδροφόρες των ΟΤΑ, ενώ δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.” τόνισε.

Ξημερώνει δύσκολη μέρα. Σημειώνεται ότι μετεωρολογικές συνθήκες που αναμένεται να επικρατήσουν αύριο, σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους 7 μποφόρ στο Αιγαίο υπεραυξάνουν τον κίνδυνο εκδήλωσης και εξάπλωσης όλων των πυρκαγιών.

Ζητούμε τη συνεργασία όλων των πολιτών. Ο καύσωνας δεν έχει χάσει τη δυναμική του και κάθε αμέλεια μπορεί να οδηγήσει στην καταστροφή.”, κατέληξε.

https://isthumbs.glomex.com/dC1jNWN5MW53cGJ5bnQvMjAyMy8wNy8xOC8xOS8yMl80N182NGI2ZTY4N2NhMDk5LmpwZw==/profile:player-960×540/image.jpg

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα