Εκτέλεση στο Ψυχικό: Η Μύκονος, η μήνυση του 54χρονου και οι κρίσιμες καταθέσεις

Διαβάζεται σε 2'
Το σημείο της δολοφονίας στο Ψυχικό
Το σημείο της δολοφονίας στο Ψυχικό INTIME

Ο 54χρονος τοπογράφος που δολοφονήθηκε έξω από την εταιρεία που ήταν συνέταιρος στο Ψυχικό, είχε το 80% του κύκλου των εργασιών του στο νησί της Μυκόνου και έτσι μοιραία στρέφονται εκεί οι έρευνες.

Στην Μύκονο θα αναζητήσουν την άκρη του νήματος οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών για να ρίξουν φως στα κίνητρα της μαφιόζικου τύπου εκτέλεσης που έπεσε θύμα, το πρωί της Τρίτης, ο 54χρονος οικογενειάρχης τοπογράφος, έξω από την εταιρεία που διατηρούσε με τον συνέταιρό του, στην συμβολή των οδών 25ης Μαρτίου και Κρήτης, στο Ψυχικό.

Ο 54χρονος, όπως και ο συνέταιρός του που διατηρούσαν τεχνική-κατασκευαστική εταιρεία, δεν είχαν απασχολήσει ποτέ τις Αρχές για το παραμικρό και για την Αστυνομία μέχρι το πρωί της Τρίτης ήταν ένας παντελώς άγνωστος σε εκείνη άνθρωπος.

Το μόνο που βρέθηκε είναι πως το 2021 είχε γίνει μία μήνυση για πρόκληση απλής σωματικής βλάβης κατ’ αγνώστου από τον ίδιο, στο Αστυνομικό Τμήμα Χαλανδρίου, στην περιοχή που διέμενε δηλαδή, όπου ένας σωματώδης άγνωστος σε εκείνον άντρα, κατέβηκε από μία μοτοσικλέτα έξω από το σπίτι του θύματος και τον γρονθοκόπησε. Τότε δεν είχε κατονομάσει κάποιον που ενδεχομένως να πίστευε ότι κρυβόταν πίσω από αυτή την επίθεση.

Όπως έχει προκύψει από μία πρώτη έρευνα των Αρχών, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας του ήταν κατά το 80% στη Μύκονο, όπου είχε αναλάβει πολλά και μεγάλα projects, και επειδή στο συγκεκριμένο νησί δραστηριοποιούνται μαφιόζικες οργανώσεις που προσπαθούν να ελέγχουν τα πάντα, από τα μαγαζιά και τους αιγιαλούς μέχρι και το πώς και τι θα οικοδομείται και πού, μοιραία οι έρευνες στρέφονται με μεγάλο βάρος προς τα εκεί.

Την Τετάρτη, αναμένεται να καταθέσουν τα πλέον κοντινά πρόσωπα του 54χρονου από το οικογενειακό και το επαγγελματικό του περιβάλλον, προσπαθώντας και οι αστυνομικοί να βρουν απαντήσεις κρίσιμες για την έρευνά τους.

Το χρονικό της εκτέλεσης του 54χρονου

Σύμφωνα με πληροφορίες, ξαφνικά ένα άτομο που επέβαινε σε μοτοσικλέτα πλησίασε το αυτοκίνητο μάρκας BMW -με φιμέ τζάμια- στο οποίο επέβαινε το θύμα και χρησιμοποιούσε αποκλειστικά ο ίδιος, και κατευθείαν άνοιξε πυρ σε βάρος του με ένα καταιγισμό βολών από 9αρι πιστόλι. Ενδεχομένως άλλαξε και γεμιστήρα, καθώς στο σημείο εντοπίστηκαν 20 κάλυκες.

Αμέσως μετά, ο δράστης ανέπτυξε ταχύτητα και κατάφερε να διαφύγει. Από την ανάλυση του βιντεοληπτικού υλικού προκύπτει και ο τρόπος που έδρασε ο εκτελεστής, αλλά υπάρχουν και στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο δράστης παρακολουθούσε τον στόχο του και την προηγούμενη ημέρα.

 

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα