Εκτέλεση στο Ψυχικό: Η πρώτη αντίδραση της οικογένειας του θύματος

Διαβάζεται σε 2'
Δολοφονία άνδρα μέσα σε αυτοκίνητο, στη συμβολή των οδών 25ης Μαρτίου και Κρήτης στο Ψυχικό
Δολοφονία άνδρα μέσα σε αυτοκίνητο, στη συμβολή των οδών 25ης Μαρτίου και Κρήτης στο Ψυχικό (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Η πρώτη δήλωση της οικογένειας του 54χρονου τοπογράφου που δολοφονήθηκε έξω από την εταιρεία που διατηρούσε στο Ψυχικό. Σφοδρά πυρά κατά των ΜΜΕ.

Για ψευδείς αναφορές σε βάρος του 54χρονου τοπογράφου, που έχασε τη ζωή του στο Ψυχικό μετά από μαφιόζικου τύπου εκτέλεση, κάνει λόγο η οικογένειά του, κατηγορώντας “συγκεκριμένα ΜΜΕ και ορισμένους καλεσμένους εκπομπών που αναπαράγουν ή φιλοξενούν αναφορές που ουδεμία απολύτως σχέση έχουν με την πραγματικότητα και προσβάλουν βάναυσα τη μνήμη του”.

Παράλληλα απευθύνουν έκκληση “να σταματήσει οποιαδήποτε προσπάθεια δημοσιογραφικής ή άλλης εκμετάλλευσης της στυγερής δολοφονίας” και να να παύσει οποιαδήποτε περαιτέρω όχλησή μας εκ μέρους των ΜΜΕ”.

H δήλωση της οικογένειας του τοπογράφου:

“Με λύπη διαπιστώνουμε ότι συγκεκριμένα ΜΜΕ και ορισμένοι “καλεσμένοι” εκπομπών αναπαράγουν ή φιλοξενούν παντελώς ψευδείς αναφορές στον δολοφονηθέντα σύζυγο και πατέρα μας, οι οποίες ουδεμία απολύτως σχέση έχουν με την πραγματικότητα, προσβάλουν βάναυσα τη μνήμη του και επιτείνουν την οδύνη της οικογενείας μας.

Παρακαλούμε να σταματήσει άμεσα οποιαδήποτε προσπάθεια δημοσιογραφικής ή άλλης εκμετάλλευσης της στυγερής δολοφονίας του οικείου μας και να γίνει σεβαστό από όλους το πένθος της οικογένειάς μας.

Στο πλαίσιο αυτό ζητάμε να γίνει σεβαστή η επιθυμία μας, αφενός να μην υπάρξει δημοσιογραφική κάλυψη της κηδείας, αφετέρου δε, να παύσει οποιαδήποτε περαιτέρω όχλησή μας εκ μέρους των ΜΜΕ.

Καλούμε την ΕΛ.ΑΣ. να εξιχνιάσει άμεσα την άνανδρη δολοφονία ενός άριστου επιστήμονα και οικογενειάρχη, τόσο σε επίπεδο φυσικού, όσο και ηθικού/ων αυτουργών.

Αθήνα, 3-7-2024

Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι
Λεωνίδας Μπουτσικάρης
Ανδρέας Παπαρρηγόπουλος”

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές που επικαλείται η ΕΡΤ, το θύμα έφερε 35 με 40 διαμπερή τραύματα στο κεφάλι και το σώμα, ενώ μία σφαίρα τον βρήκε στο πόδι.

Παράλληλα, σύμφωνα με τη βαλλιστική εξέταση, ο δράστης δεν άλλαξε γεμιστήρα, όπως αρχικά είχε εκτιμηθεί, αλλά χρησιμοποίησε δύο όπλα και συγκεκριμένα δύο εννιάρια πιστόλια.  Τα φονικά όπλα είναι “καθαρά”, και δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια.

Οι αρχές εστιάζουν στην επαγγελματική δράση του θύματος σε Μύκονο, Ίο και Πάρο, για τον εντοπισμό του δράστη, ενώ από σήμερα ξεκινά ο κύκλος των καταθέσεων από γνωστούς και συνεργάτες του θύματος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα