Εκτίναξη της αξίας

Εκτίναξη της αξίας

Η άνοδος κατά 2,7 δισ. δολάρια στην αξία του Twitter μέσα σε ένα χρόνο έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον της παγκόσμιας αγοράς στο χώρο των νέων μέσων. Μαζί με τη Google θεωρούνται οι πλέον αναπτυσσόμενες εταιρίες

Τα 3,7 δις δολάρια έφτασε η αξία του Twitter από τα 1 δις δολάρια που ήταν ένα χρόνο πριν πράγμα που δείχνει ότι οι επενδυτές δύνανται να πληρώσουν αδρά για τις γρήγορα αναπτυσσόμενες διαδικτυακές εταιρείες.

Σύμφωνα με τους Financial TImes, ανάμεσα στους χρηματοδότες του Twitter συγκαταλέγεται και ο Τζον Ντοερ, συνεργάτης του Κλάινερ Πέρκινς ο οποίος ήταν από τους πρώτους που προώθησε την Άμαζον και τη Google.

Αν και δε θέλησε κανείς από το Twitter να σχολιάσει για την έκρηξη της αξίας χρηματοδότησης, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες η αξία του είχε ανέβει κατά 200 εκατ δολάρια πριν από το έξτρα κεφάλαιο των 3,7 δις.

Αυτή η άνοδο οφείλεται τόσο στο γεγονός ότι έχτισε από νωρίς στο λεγόμενο buzz των χρηστών ως μια εμπορική υπηρεσία όσο και στο ότι ανέβηκε η αξία των ιδιωτικών εταιριών του διαδικτύου. Έτσι με την γρήγορη ανάπτυξη της υπηρεσίας ανάρτησης μηνυμάτων, έγινε σημείο αναφοράς στη Σίλικον Βάλει.

Μάλιστα τους τελευταίους μήνες το Twitter έχει πειραματιστεί με αρκετούς τρόπους για βγάλει χρήματα συμπεριλαμβανομένου και των αναρτήσεων από χορηγούς μέσω των οποίων οι διαφημιστές πληρώνουν για να στείλουν τα εκάστοτε μηνύματά τους στο κοινό-στόχο τους.

Η εν λόγω χρηματοδότηση έρχεται μόλις μετά από μια βδομάδα και κάτι αφότου η Google ήρθε κοντά στο να πληρώσει 6δις δολάρια για την εξαγορά της Groupon, μιας διαδικτυακής εταιρείας λιανικών πωλήσεων, η οποία  προσφέρει σημαντικές εκπτώσεις και προσφορές σε μια μεγάλη γκάμα υπηρεσιών, από γεύματα σε εστιατόρια, μαθήματα γιόγκα μέχρι μεταμόσχευση μαλλιών.

Σημειώνεται ότι αυτή η τιμή έχει επιστήσει την προσοχή σε μια ευρύτερη αύξηση της ιδιωτικής αποτίμησης  των ταχέως αναπτυσσόμενων εταιρειών στο διαδίκτυο, καθώς επενδυτές και στρατηγικοί αγοραστές, όπως η Google προσπαθούν να αξιοποιήσουν σε πρώιμο στάδιο τις επόμενες πολλά υποσχόμενες  εταιρείες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα