Χίος: Συνελήφθη 30χρονος από την Τουρκία – Ήταν στο στόχαστρο της ΕΥΠ

Διαβάζεται σε 2'
elas
Αστυνομικές δυνάμεις INTIME

Στη σύλληψη ενός 30χρονου από την Τουρκία προχώρησαν οι Αρχές στη Χίο. Τι ερευνάται.

Στα χέρια αστυνομικών της Ασφάλειας Χίου κατέληξε ένας 30χρονος Τούρκος με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα ιταλικών Αρχών και για παράνομη οπλοκατοχή, καθώς κατείχε πιστόλι και 41 φυσίγγια.

Το συγκεκριμένο άτομο είχε εισέλθει παρανόμως στη χώρα μας από τα χερσαία σύνορα και είχε αιτηθεί άσυλο από τον περασμένο Ιούλιο και άρχισε να πραγματοποιεί συνεχώς ταξίδια με πτήσεις από την Αθήνα στην Χίο.

Ο 30χρονος μπήκε σύντομα και στο «στόχαστρο» του Τμήματος Οργανωμένου Εγκλήματος της ΕΥΠ για πιθανή ύποπτη δραστηριότητα στο πλαίσιο το οργανωμένου εγκλήματος όχι όμως και για κατασκοπεία. Έλεγχο για το πρόσωπό του διεξήγαγε και το Ανθρωποκτονιών για τυχόν σχέση του με άτομα που εμπλέκονταν στο μακελειό της Λούτσας, με αρνητικό ωστόσο αποτέλεσμα έως τώρα.

Για τις κατηγορίες που του ασκήθηκαν αφέθηκε ελεύθερος με αναστολή, ωστόσο η έρευνα για το συγκεκριμένο άτομο και τις δραστηριότητές του συνεχίζεται και από Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και από την ΕΥΠ και δεν αποκλείεται στο μέλλον να προκύψουν περισσότερα στοιχεία για εκείνον.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την σύλληψή του αναφέρει:

«Συνελήφθη, προχθές (11-09-2024) στη Χίο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χίου, αλλοδαπός (30χρονος), σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για το αδίκημα της πλαστογραφίας πιστοποιητικών, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εντοπίστηκε ο συλληφθείς στην πόλη της Χίου και σε έρευνα που ακολούθησε, σε οικία όπου διαμένει στην ίδια περιοχή, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι, γεμιστήρας, 41 φυσίγγια και 2 έγγραφα αρχών Ιταλίας (ταυτότητα και άδεια ικανότητας οδήγησης), τα οποία έφεραν ενδείξεις πλαστότητας.

Κατά τη διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης διαπιστώθηκε ότι ο συλληφθείς, κατείχε το πιστόλι και τα φυσίγγια παράνομα, ενώ κατασχέθηκε και κινητό τηλέφωνο που είχε στην κατοχή του. Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χίου».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα