Ελεγχόμενες εκρήξεις σε βόμβα έξω από το Υπουργείο Εργασίας

Ελεγχόμενες εκρήξεις σε βόμβα έξω από το Υπουργείο Εργασίας
Πυροτεχνουργοί έξω από το υπουργείο Εργασίας την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016. Άγνωστος τηλεφώνησε στη 01:20 τα ξημερώματα στην "Εφημερίδα των Συντακτών" και προειδοποίησε ότι έχει τοποθετηθεί ισχυρός εκρηκτικός μηχανισμός στο υπουργείο Εργασίας. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις και πυροτεχνουργοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ), από τις έρευνες των οποίων εντοπίστηκε στην είσοδο του υπουργείου ύποπτο σακίδιο και ακολούθησαν τρεις ελεγχόμενες εκρήξεις για την εξουδετέρωσή του. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

Ελεγχόμενη έκρηξη σε σακίδιο με ωρολογιακή βόμβα έξω από το Υπουργείο Εργασίας-Προηγήθηκε τηλεφώνημα. Στην κυκλοφορία δόθηκε η Σταδίου

Σε συναγερμό βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ. από νωρίς τα ξημερώματα. Άγνωστος τηλεφώνησε στις 01:20 στο τηλεφωνικό κέντρο της Εφημερίδας των Συντακτών και προειδοποίησε πως έχει τοποθετηθεί βόμβα στο Υπουργείο Εργασίας, δίνοντας μάλιστα χρονικό όριο έκρηξης 40 λεπτά.

Αμέσως η οδός Σταδίου αποκλείστηκε από το ύψος της οδού Αρσάκη. Αρχικά δεν εντοπίστηκε κάτι και το χρονικό όριο παρήλθε δίχως έκρηξη, ωστόσο επειδή οι Αρχές έλαβαν σοβαρά υπόψη τους την απειλή, υπερέβησαν και το χρονικό όριο ασφαλείας και ύστερα προσέγγισαν το σημείο και άρχισαν τις έρευνες για τον εντοπισμό ύποπτου αντικειμένου.

Τελικά, περίπου στις 04:30 τα ξημερώματα εντοπίστηκε ένα σακίδιο με ένα ύποπτο δέμα τοποθετημένο σε κάγκελο της εσοχής μπροστά από την είσοδο του Υπουργείου και, καθώς ήταν αδύνατο να διακρίνουν με τι είχαν να κάνουν, αποφασίστηκε να ακολουθήσει ελεγχόμενη διάσπαση του ύποπτου αντικειμένου με το ειδικό ρομπότ του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ).

ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΓΙΑ ΒΟΜΒΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ .ΚΛΕΙΣΤΗ ΟΙ ΟΔΟΣ ΣΤΑΔΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΕΣ.ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI Eurokinissi

 

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν τρεις διαδοχικές ελεγχόμενες εκρήξεις με αρκετό χρονικό διάστημα μεταξύ τους και σε πρώτη φάση οι άντρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών διαπίστωσαν πως ήταν αυτοσχέδιος ωρολογιακός εκρηκτικός μηχανισμός, καθώς εντοπίστηκαν και ίχνη εκρηκτικής ύλης ANFO, τοποθετημένη σε πλατικό δοχείο χωρητικότητας πέντε λίτρων και υπολείμματα του ρολογιού.

Άντρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας συλλέγουν τα υπολείμματα για να εξεταστούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια και να καταλήξουν σε συμπεράσματα για την ακριβή συνδεσμολογία του ωρολογιακού μηχανισμού.

Οι έρευνες επίσης συνεχίζονται στους γύρω δρόμους, μη τυχόν υπάρχει και κάτι άλλο, ενώ συλλέγονται και υλικά από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης. Ενδεχομένως, η βόμβα είχε κάποια βλάβη και δεν εξερράγη, ενώ υπενθυμίζεται πως τελευταίο τρομοκρατικό χτύπημα πριν από το σημερινό ήταν η ρίψη χειροβομβίδας στην Γαλλική Πρεσβεία και βεβαίως η έκρηξη βόμβας έξω από το σπίτι της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη. Στην περίπτωση της Πρεσβείας την επίθεση είχε αναλάβει η πρωτοεμφανιζόμενη “Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας” και στην περίπτωση της εισαγγελέως Τσατάνη η “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα