Ελέγχθηκε η αναζωπύρωση στα Κύθηρα. Παραμένει η φωτιά στην Πάργα

Ελέγχθηκε η αναζωπύρωση στα Κύθηρα. Παραμένει η φωτιά στην Πάργα
Wildfire in Kythera island, Greece on August 6, 2017. / , , 6 2017. George Anastoulis / SOOC

Οι δυνατοί άνεμοι που επικρατούν σήμερα στα Κύθηρα και ενώ η φωτιά ήταν σε ύφεση και δίχως ενεργό μέτωπο για δεύτερο 24ωρο, αναζωπύρωσαν και δημιούργησαν μία εστία στο νότιο μέτωπο που αντιμετωπίστηκε σύντομα

Οι δυνατοί άνεμοι που επικρατούν σήμερα στα Κύθηρα και ενώ η φωτιά ήταν σε ύφεση και δίχως ενεργό μέτωπο για δεύτερο 24ωρο, αναζωπύρωσαν και δημιούργησαν μία εστία στο νότιο μέτωπο, κοντά στην περιοχή της ιστορικής Ιεράς Μονής Μυρτιδίων, που αντιμετωπίστηκε σύντομα.

Για τον λόγο αυτό, αμέσως ζητήθηκε η συνδρομή εναέριων μέσων για να προλάβουν τυχόν επέκτασή της, ενώ οι ισχυρότατες επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν εδώ και 5 ημέρες στο νησί δεν αποχώρησαν και δεν μειώθηκαν σε καμία χρονική στιγμή, αποτελούμενοι από 116 άντρες με 38 οχήματα, 83 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν ένα αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο, ενώ λίγο μετά τις 5 το απόγευμα ελέγχθηκε πλήρως.

Αυτό όμως, δηλαδή αυτή η καιρική μεταβολή σε ένα έδαφος που έχει ακόμα θερμικό φορτίο τους προβληματίζει όπως είναι λογικό για όλη την ημέρα και βρίσκονται σε επαγρύπνηση.

Μαίνεται η πυρκαγιά στην Πάργα

Μαίνεται η πυρκαγιά σε δασική έκταση και σε δύσβατο σημείο στην περιοχή Τσεκουρίου Πάργας που ξέσπασε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι. Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν  16 άντρες με 6 οχήματα, 12 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ένα καναντέρ και ένα PZL. Κίνδυνος για κατοικημένη περιοχή δεν υπάρχει ωστόσο είναι σημεία εξαιρετικά πυκνή βλάστηση και έντονους ανέμους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα