Εμπρησμοί στη Νέα Μάκρη: Το βιντεοληπτικό υλικό και οι μαρτυρίες για τους τρεις συλληφθέντες

Διαβάζεται σε 1'
Εμπρησμοί στη Νέα Μάκρη: Το βιντεοληπτικό υλικό και οι μαρτυρίες για τους τρεις συλληφθέντες
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Τι λένε οι μαρτυρίες για τους τρεις συλληφθέντες που κατηγορούνται ως υπαίτιοι πρόκλησης πυρκαγιάς στην περιοχή της Νέας Μάκρης. Αναζητείται 17χρονος.

Συνελήφθησαν χθες από Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκληματών Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), ένας 61χρονος γιατρός-ορθοπαιδικός και μια 50χρονη, στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Αναζητείται ακόμη, ο 17χρονος γιος της συλληφθείσας, ως υπαίτιοι πρόκλησης πυρκαγιάς σε ξηρά χόρτα, από πρόθεση και κατ’ εξακολούθηση στις 12-05-2024, στις 24-06-2024, στις 10-07-2024, στις 08-08-2024 και για δύο πυρκαγιές την 01-09-2024, καθώς και για δύο απόπειρες εμπρησμών στις 08 και στις 31-08-2024, στην περιοχή της Νέας Μάκρης του Δήμου Μαραθώνα Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι φέρονται απ’ όσα κατήγγειλαν περίοικοι στις Αρχές, πως έβαζαν τις φωτιές αυτές σε οικόπεδα κοντά στο σπίτι τους, κάτι που οι ίδιοι αρνούνται.

Πιο συγκεκριμένα, ο ανήλικος είναι αυτός ο οποίος φέρεται να έβαλε φωτιές πλησίον του σπιτιού που διέμενε η οικογένεια. Όπως κατέδειξε βιντεοληπτικό υλικό, ο 61χρονος γιατρός κάθε φορά που εκδηλωνόταν φωτιά, μετακινούσε το όχημά του, το οποίο είχε σταθμευμένο έξω από το σπίτι του.

Γείτονας έχει αναγνωρίσει τον 17χρονο, υποστηρίζοντας ότι τον είδε να θέτει φωτιά σε ξερά χόρτα. Στους δύο συλληφθέντες επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 2.320€.

Το ζευγάρι οδηγήθηκε σήμερα στην Ανακρίτρια της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου να απολογηθούν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα