Εμβόλια: Για ποιες κατηγορίες ευπαθών έρχεται αναμνηστική δόση από Σεπτέμβρη

Εμβόλια: Για ποιες κατηγορίες ευπαθών έρχεται αναμνηστική δόση από Σεπτέμβρη
Ο Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους μιλώντας στο ΣΚΑΪ Glomex

Ο Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, επιβεβαίωσε πως η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, αποφάσισε τη χορήγηση αναμνηστικής δόσης εμβολίου σε ευπαθείς ομάδες.

Για την σημασία των εμβολιασμών, την ανάγκη για αναμνηστική δόση σε ευπαθείς ομάδες από τον Σεπτέμβριο αλλά και για την γενικότερη πορεία του κορονοϊού στην χώρα έκανε λόγο το πρωί της Τετάρτης ο Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους μιλώντας στην εκπομπή “newsroom” του ΣΚΑΪ, επιβεβαίωσε πως η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, αποφάσισε τη χορήγηση αναμνηστικής δόσης εμβολίου στους ανοσοκατασταλμένους, σε ευπαθείς ομάδες και άτομα με προβλήματα υγείας.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι αυτό θα ισχύσει για άτομα με σημαντική ανοσοκαταστολή, δηλαδή:

  • Μεταμόσχευση συμπαγών οργάνων
  • Μεταμόσχευση μυελού
  • Καρκινοπαθείς / Υπό χημειοθεραπεία
  • Νεφροπαθείς

Σύμφωνα με τον ίδιο οι χορηγήσεις της αναμνηστικής δόσης θα ξεκινήσουν από τις αρχές Σεπτεμβρίου. Ο κ. Θεμιστοκλέους δήλωσε πως εξετάζεται το ενδεχόμενο να επεκταθεί η αναμνηστική δόση και στις υπόλοιπες ομάδες.

Όσον αφορά την πορεία των εμβολιασμών, ανέφερε πως με την επιστροφή του κόσμου από τις διακοπές κλείστηκαν 30.000 ραντεβού. Στα ραντεβού υπερισχύουν οι μικρότερες ηλικίες, αλλά παρατηρείται μια διαστρωμάτωση σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Ακόμη, μιλώντας για την πορεία της πανδημίας στη χώρα τόνισε πως είναι εφικτό να επιτευχθεί η ανοσία στα μέσα ή τέλη του Σεπτεμβρίου, ενώ προειδοποίησε πως στο τέλος Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου θα σημειωθεί κορύφωση των κρουσμάτων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα