Ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης στην εποχή του κορονοϊού

Ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης στην εποχή του κορονοϊού

Γιατί τώρα περισσότερο από ποτέ πρέπει να έρθει στο προσκήνιο ο άνθρωπος και οι αξίες του.

Ο εθελοντισμός και η κοινωνική αλληλεγγύη, η οποία αποτελεί τη χειροπιαστή αλλά και ουσιαστική έκφρασή του, έχουν ιδιαίτερη σημασία. Ιδιαίτερα σήμερα μεσούσης μιας πρωτόγνωρης για τα παγκόσμια δεδομένα κρίσης, όπως αυτή του κορονοϊού, το Εθνικό Σύστημα Υγείας, αλλά και οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, το έχουν ανάγκη πιο πολύ από ποτέ.

Έτσι, κάθε φορά που κάθε ένας από εμάς, είτε ατομικά, είτε συλλογικά βγαίνει μπροστά αυτή την εποχή και προσφέρει εθελοντικά υπηρεσίες ή οικονομική στήριξη σε ανθρώπους που το χρειάζονται, δεν γίνεται να το παραβλέψουμε.

H P&G , η εταιρεία που “μπαίνει” κάθε μέρα σπίτι μας, με γνωστά και αγαπημένα προϊόντα όπως τα Fairy, Ariel, Always κ.α , δεν θα μπορούσε να λείπει από την προσπάθεια στήριξης της κοινωνίας, σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε.

Με μια συνολική συνεισφορά άνω των 300.000 ευρώ, ενίσχυσε, μέσω δωρεάς στο Υπουργείο Υγείας, τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και παράλληλα κάλυψε ανάγκες σε προϊόντα προσωπικής υγιεινής και οικιακής φροντίδας για περισσότερους από 35.000 συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και οργανισμούς που σκοπό έχουν την προστασία και φροντίδα ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Μέσα από συμβολικές αλλά ουσιαστικές πράξεις φροντίδας και με μότο το #forceforgood η P&G και τα εμβληματικά της προϊόντα, βρέθηκαν δίπλα σε ανθρώπους -που τώρα, περισσότερο από ποτέ είχαν ανάγκη από κάποιον να νοιάζεται γι αυτούς, κάνοντας την καθημερινότητά τους, λίγο καλύτερη.

Πασχαλινό γεύμα σε άτομα που το είχαν ανάγκη

Αλληλεγγύη σημαίνει να νοιάζεσαι, να προσφέρεις και να βοηθάς. Το Fairy απέδειξε με τον πλέον καλύτερο τρόπο πως κινείται σε αυτή την κατεύθυνση προσφέροντας ένα πασχαλινό γεύμα σε 800 άστεγουν συνανθρώπους μας την Κυριακή του Πάσχα. Άλλωστε αν ξέρει κάποιος καλά τα μεγάλα τραπέζια, αυτός ο κάποιος είναι σίγουρα το Fairy.

Φέτος το Πάσχα όμως, που όλα ήταν διαφορετικά και μεγάλα τραπέζια δεν στρώθηκαν πουθενά, το #fairy φρόντισε με το μήνυμα #foodforgood να κάνει λίγο πιο γιορτινή την Κυριακή του Πάσχα για τους άστεγους συνανθρώπους μας στις Δομές Φιλοξενίας του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, προσφέροντας ένα παραδοσιακό πασχαλινό γεύμα

Το τραπέζι περιελάμβανε τον μεγάλο πρωταγωνιστή του Πάσχα, το αρνάκι με τις πατάτες, φυσικά τα κόκκινα αυγά, τσουρέκι, αλλά και πασχαλινά κουλούρια. Τη συνταγή για το πασχαλινό γεύμα την προσέφερε ο Σεφ Γιώργος Τσούλης, ο οποίος μάλιστα προέτρεψε τους followers του μέσω του λογαριασμού του στο Instagram να γίνουν, έστω και με τη σκέψη, όλοι “μαζί” ένα μεγάλο τραπέζι για εκείνη την ημέρα.

Απ’ ότι φαίνεται, η εθελοντική προσφορά, δηλαδή η ελεύθερη, ανιδιοτελής και αυτόβουλη επιθυμία για υποστήριξη και βοήθεια ανθρώπων που βρίσκονται σε ανάγκη, είναι σήμερα πιο σημαντική από ποτέ. Και ευτυχώς ενέργειες όπως αυτή του Fairy επιβεβαιώνουν πως είμαστε στο σωστό δρόμο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα