Εναλεία: Έφτιαξε καγιάκ από θαλάσσιο πλαστικό – Προσέφερε το πρώτο στη Σακελλαροπούλου

Διαβάζεται σε 3'
Εναλεία: Έφτιαξε καγιάκ από θαλάσσιο πλαστικό – Προσέφερε το πρώτο στη Σακελλαροπούλου

H Εναλεία δημιούργησε καγιάκ από το πλαστικό που συλλέγεται από τη θάλασσα, με το πρώτο καγιάκ να προσφέρεται στην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κα. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία με τη σειρά της το δώρισε στον Ναυταθλητικό Όμιλο Αλεξανδρούπολης.

Από την πρώτη μέρα της προσπάθειάς της, η Εναλεία έχει συλλέξει πάνω από 1.150.000 κιλά πλαστικού από τις θάλασσες, με τα μισά από αυτά να έχουν συλλεχθεί μόνο τον τελευταίο χρόνο!

Οι δράσεις καθαρισμού ξεκίνησαν στην Ελλάδα και επεκτάθηκαν σε Αίγυπτο, Ισπανία, Ιταλία και Κένυα, με τη συμβολή 3.000 και πλέον ψαράδων, που εκτός από τα παλιά τους δίχτυα, συγκεντρώνουν και παραδίδουν στην Εναλεία τα διάφορα πλαστικά που βρίσκουν στη θάλασσα.

Η Εναλεία, σε συνεργασία με πιστοποιημένες εταιρείες ανακύκλωσης, φροντίζει ώστε, τα πλαστικά που συλλέγονται να εισέρχονται στην κυκλική οικονομία για την αναδημιουργία νέων βιώσιμων υλικών και προϊόντων.

Με την επιθυμία να δημιουργήσουμε ένα καινοτόμο προϊόν, που να μπορεί να έχει μεγάλη διάρκεια ζωής, να αξιοποιεί μεγάλες ποσότητες πλαστικού από τη θάλασσα, να έχει κορυφαία ποιότητα και να μπορεί να καθαρίζει ακόμη πιο πολύ πλαστικό από τη θάλασσα, περάσαμε τα τελευταία 2 χρόνια κάνοντας έρευνα και δοκιμές.

Πλέον, με μεγάλη χαρά και σε συνεργασία με την Πορτογαλική εταιρεία Nelo, δημιουργήθηκε το καγιάκ από ανακυκλωμένα πλαστικά και πλαστικά θαλάσσης, το Enaleia x Nelo kayak, το οποίο φέρει QR Code που μέσω τεχνολογίας blockchain, επιτρέπει την παρακολούθηση της πορείας των πλαστικών από τη συλλογή μέχρι την ανακύκλωση και την κατασκευή του.

Επίσης, το κάθε κομμάτι είναι μοναδικό, καθώς δημιουργείται από διαφορετικά πλαστικά αντικείμενα, και
τα έσοδα από τις πωλήσεις του θα χρηματοδοτήσουν περαιτέρω καθαρισμούς των θαλασσών.

Το εν λόγω καγιάκ προσφέρθηκε από την Εναλεία στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κα. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία με τη σειρά της το δώρισε στον Ναυταθλητικό Όμιλο Αλεξανδρούπολης, στα πλαίσια του συνεδρίου “Κλιματική Ανθεκτικότητα και Τοπική Κοινωνία” που διοργανώθηκε από το Ίδρυμα Ευγενίδου.

Επιπλέον, στα πλαίσια του συνεδρίου μιλήσαμε για τον ρόλο των νέων στη δημιουργία λύσεων για την κλιματική αλλαγή, αλλά και στην δημιουργία θέσεων εργασίας, υπογραμμίζοντας πως η στιγμή αυτή είναι η ευκαιρία για να εμπιστευτούμε ως κοινωνία τη νέα γενιά.

Δωρίζοντας το πρώτο Enaleia x Nelo kayak στο Ναυταθλητικό Όμιλο Αλεξανδρούπολης, η Εναλεία δίνει τη δυνατότητα στις νεότερες γενιές να γίνουν ενεργό μέρος της λύσης για τη πλαστική ρύπανση, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα τα θαλάσσια σπορ με ασφάλεια!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα