Ενεργοί πολίτες φωτίζουν την οδό Ιάσονος στο Μεταξουργείο

Ενεργοί πολίτες φωτίζουν την οδό Ιάσονος στο Μεταξουργείο

Την ερχόμενη Κυριακή στις 3 το μεσημέρι η δράση  δράση στην περιοχή Κεραμεικού – Μεταξουργείου για την ανάδειξη της οδού Ιάσονος

Η ΚΜ Πρότυπη Γειτονιά & η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος & Πολιτισμού, με την ευγενική χορηγία της ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ, την υποστήριξη της Κίνησης Πολιτών Κέντρου Αθήνας (ΚΙ. ΠΟ. Κ. Α.) και του Δήμου Αθηναίων, προγραμματίζουν μία νέα δράση στην περιοχή Κεραμεικού – Μεταξουργείου για την ανάδειξη της οδού Ιάσονος.

Σε συνέχεια της δράσης της για την ανάδειξη και προστασία της περιοχής από το 2009 έως και σήμερα (Ευαισθητοποίηση για την ανακύκλωση, ‘Προσωρινοί κήποι’, ‘Προσωρινός παιδικός κήπος’, ‘Το Δημόσιο Σήμα ενώνει’, ‘Δημόσιο Σήμα ΙΙ’), η ΚΜ Πρότυπη Γειτονιά σε συνεργασία & συντονισμό με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων ξεκινούν εργασίες για την αναβάθμιση του αστικού εξοπλισμού της οδού Ιάσονος και την ανάδειξη της αρχιτεκτονικής των κτιρίων της.

 

Συγκεκριμένα:

– Αντικατάσταση του δημόσιου φωτισμού με φωτιστικά τεχνολογίας LED για εξοικονόμηση ενέργειας τουλάχιστον 50% σε σχέση με τα υπάρχοντα φωτιστικά και για την βελτίωση της ποιότητας και ποσότητας φωτισμού

– Αποκατάσταση των 25 παρτεριών του πεζόδρομου και των μικρών κάθετών του Περδίκα και Λεοννάτου, και  του πρασίνου

– Αποκατάσταση του πλακόστρωτου (σπασμένες πλάκες, πλάκες που λείπουν κλπ)   

Παράλληλα, το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού προβαίνει στην επιλογή και περιγραφή ενός δείγματος του αρχιτεκτονικού πλούτου της οδού Ιάσονος, το οποίο θα σημανθεί για την επί τόπου ενημέρωση του κοινού. 

 

Την Κυριακή 26/1/2014 ολοκληρώνονται οι εργασίες στην Ιάσονος και από τις 3μμ άνθρωποι από την γειτονιά, την εταιρία Παπαστράτος, άνθρωποι του πολιτισμού, ενεργοί πολίτες, ο Δήμαρχος Αθηναίων και άνθρωποι από τις υπηρεσίες του Δήμου, βάζουν τις τελευταίες πινελιές σε μια συμβολική γιορτή, με γεύσεις από τα εστιατόρια της περιοχής Safka και Aleria και ζωντανή μουσική από τους Swing Shoes και τη Sugahspank (στις 5μμ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα