Ενισχύονται οι Anonymous

Ενισχύονται οι Anonymous

Έτοιμοι για νέες επιθέσεις οι χάκερς Anonymous που βελτιώνουν το λογισμικό τους για να κλιμακώσουν τον κυβερνοπόλεμο με αφορμή τη σύλληψη Ασάντζ

Οι λεγόμενοι χακτιβιστές, υποστηρικτές του Wikileaks,  που την περασμένη βδομάδα επιτέθηκαν στους ιστότοπους της Mastercard και της Visa υποστηρίζουν ότι κάνουν διάφορες μικροαλλαγές στο λογισμικό τους σε μια προσπάθεια να το ενισχύσουν για τις μελλοντικές επιθέσεις τους.

Ήδη αρκετοί προγραμματιστές έχουν ποστάρει σε παρεμφερή  ιστοσελίδα τις δικές τους εκδοχές του εν λόγω προγράμματος, που είναι γνωστό ως Low Orbit Ion Cannon ή αλλιώς LOIC.

Οι χρήστες μπορούν να κατεβάσουν το εν λόγω λογισμικό δωρεάν και μετά να δημοσιεύσουν εάν επιθυμούν τις προτάσεις τους στο πως μπορεί να βελτιωθεί.

Ήδη 88.000 αντίγραφα του λογισμικού έχει κατεβαστεί από δεκάδες χρήστες στο SourceForge.net. Το LOIC μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί από εμπειρογνώμονες ασφαλείας για την προσομοίωση επιθέσεων σε ιστοσελίδες που θέλουν να προστατεύσουν.

“Βελτίωσα το λογισμικό για να κάνω ένα πιο αποτελεσματικό όπλο”, ανέφερε στο Ρόιτερς ένας προγραμματιστής που χρησιμοποιεί το κωδικό όνομα ChipForkAnon.

Μάλιστα το πρόγραμμα επίθεσης είναι εύκολο στη χρήση. Οι χρήστες πρέπει μόνο να εισάγουν την ηλεκτρονική διεύθυνση του ιστότοπου που θέλουν να επιτεθούν για να προστεθούν στην αρμάδα υπολογιστών που κάνουν το ίδιο.

Όπως φαίνεται οι προγραμματιστές ενώνουν τις δυνάμεις τους για να ταχθούν στο πλευρό του Wikileaks, το οποίο, όπως υποστηρίζουν, δέχεται άδικη επίθεση μετά και από το κλείσιμο της στρόφιγγας από πολλούς οργανισμούς.

Το εν λόγω site τονίζει ότι δεν πρόκειται να αποσύρει το πρόγραμμα από τον χώρο του αφού όπως λέει το λογισμικό είναι άκακο.

Σύμφωνα με υπεύθυνο του ιστότοπου “Είναι σαν να πουλάγαμε σφυριά και να τα αποσύραμε όταν κάποιος χρησιμοποιούσε ένα για να σκοτώσει κάποιον. Δεν είναι λογικό αυτό”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα