Εντάσεις προκαλεί η πιθανή είσοδος του ΛΑΟΣ στη βουλή
Συνεχίζονται οι λεκτικές αντιπαραθέσεις των κομμάτων εν όψει του ενδεχόμενου η επόμενη βουλή να είναι πεντακομματική
- 12 Ιουνίου 2007 10:36
Συνεχίζονται οι λεκτικές αντιπαραθέσεις των κομμάτων εν όψει της πιθανής εισόδου του ΛΑΟΣ στη βουλή. Τη Δευτέρα, η Αλέκα Παπαρήγα, αν και απέφυγε να επαναλάβει τις αιτιάσεις ότι το ΠΑΣΟΚ ενισχύει τον ΛΑΟΣ, κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι συκοφαντεί τον Περισσό λέγοντας ότι αποτελεί το “δεκανίκι της κυβέρνησης”, ενώ παράλληλα επιτέθηκε στον Συνασπισμό και στο κόμμα του κ. Καρατζαφέρη υποστηρίζοντας ότι δεν έχουν προγραμματικές διαφορές με τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ.
Ο Αλέκος Αλαβάνος απάντησε με οξύτητα, λέγοντας πως το μόνο που ενδιαφέρει τον Περισσό, είναι η αποδυνάμωση του Συνασπισμού. Από την πλευρά του, ο Γιώργος Καρατζαφέρης απαντώντας στα όσα τού καταλόγισε η κ. Παπαρήγα, υπονόησε πώς αυτό που καίει το ΚΚΕ, είναι η διαρροή ψήφων προς τον ΛΑΟΣ. Στην κόντρα όπως ήταν φυσικό ενεπλάκη και ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης Στέλιος Παπαθεμελής λέγοντας ότι η κ. Παπαρήγα είναι σοβαρή κυρία και μιλά βάσει στοιχείων. Παράλληλα επιτέθηκε στον ΛΑΟΣ ισχυριζόμενος ότι το “χαλκείον Καρατζαφέρη” χρησιμοποιεί τον Τύπο για να προωθεί την άποψη ότι η Δημοκρατική Αναγέννηση είναι ανάχωμα της Νέας Δημοκρατίας.
Το ΠΑΣΟΚ από την πλευρά του μοιάζει να μην επιθυμεί την συνέχεια της αντιπαράθεσης με το ΚΚΕ και θα προσπαθήσει να απαντάει στην ηγεσία του ΚΚΕ, χωρίς να προσβάλλει τη βάση του, απ’ την οποία ελπίζει ότι μπορεί ν’ αντλήσει ψήφους στις επόμενες εκλογές.
Εν τω μεταξύ, επίθεση εξαπέλυσε στο ΚΚΕ ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης στο πλαίσιο εκδήλωσης για το Σχέδιο Μάρσαλ, υποστήριξε πως ο εμφύλιος πόλεμος στην Ελλάδα αποτελεί ευθύνη του ΚΚΕ με τη στήριξη των βορείων γειτόνων της χώρας και ότι το κόμμα αυτό προσπάθησε να εξουθενώσει όλες τις δυνάμεις που δεν ανήκαν στις τάξεις του. Και ακόμα είναι νωρίς. Όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές, τόσο οι συγκρούσεις θα πολλαπλασιάζονται. Άλλωστε το νέο εκλογικό σύστημα και η ρευστότητα στις επιλογές των ψηφοφόρων, προμηνύουν μια πολιτική μάχη διαρκείας.