Ένταση στο Πολυτεχνείο σε εκδήλωση παρουσία Σταϊκούρα – 22 προσαγωγές

Διαβάζεται σε 2'
Ο προαύλιος χώρος του Πολυτεχνείου (φωτογραφία αρχείου)
Ο προαύλιος χώρος του Πολυτεχνείου (φωτογραφία αρχείου) Eurokinissi-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ένταση σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα στο Πολυτεχνείο κατά την “Βραδιά του Ερευνητή”. Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε προσαγωγές.

Ένταση σημειώθηκε μέσα στην αίθουσα Καυταντζόγλου στο Πολυτεχνείο, νωρίτερα, σήμερα, Παρασκευή (27/9), κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας εκδήλωσης της “Βραδιάς του Ερευνητή”.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, όταν έλαβε τον λόγο ο Πρύτανης, ο Σύλλογος Εργαζομένων Ερευνητών και οι περισσότεροι μεταπτυχιακοί φοιτητές φώναξαν συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης, κρατώντας πανό ενώ πέταξαν και φειγ βολάν στους παρευρισκόμενους προσκεκλημένους, οι οποίοι περίμεναν στις θέσεις τους.

Αστυνομικές δυνάμεις μπήκαν στην αίθουσα και ακολούθησαν επεισόδια και προσαγωγές. Η εναρκτήρια εκδήλωση έχει διακοπεί.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για το περιστατικό

Απογευματινές ώρες σήμερα, Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024, θα λάμβανε χώρα η προγραμματισμένη εκδήλωση «Βραδιά του ερευνητή» στο κτίριο Αβέρωφ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στο κέντρο της Αθήνας, με επίτιμους προσκεκλημένους και ελεύθερη για είσοδο σε διδακτικό προσωπικό και σπουδαστές.

Από την Ελληνική Αστυνομία, με σκοπό τη διασφάλιση της διεξαγωγής της εν λόγω εκδήλωσης, ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα τάξης και ασφάλειας, εξωτερικά-περιμετρικά του κτιρίου.

Λίγο μετά την έναρξη της εκδήλωσης, άτομα εισήλθαν εντός του κτιρίου και επιτέθηκαν φραστικά αλλά και ρίπτοντας αντικείμενα κατά των προσκεκλημένων, με αποτέλεσμα οι πρυτανικές Αρχές να ενημερώσουν την Ελληνική Αστυνομία προκειμένου να παρέμβει.

Άμεσα δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας εισήλθαν εντός του χώρου και απομάκρυναν με ασφάλεια τους προσκεκλημένους, ενώ έως τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 22 προσαγωγές.

Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα