Εορδαία: Ηγούμενος απαγορεύει τις μάσκες στο ναό – “Τις φορούν οι ληστές, όχι οι χριστιανοί”

Εορδαία: Ηγούμενος απαγορεύει τις μάσκες στο ναό – “Τις φορούν οι ληστές, όχι οι χριστιανοί”
Η Ιερά Μονή της Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου Εορδαίας glomex

Ηγούμενος σε μοναστήρι στην Εορδαία του νομού Κοζάνης απαγορεύει στους πιστούς να φοράνε μάσκα μέσα στο μοναστήρι. Ανήρτησε πανό έξω απ' το ναό. Τι δηλώνει για την απόφασή του.

Παρά το γεγονός ότι τα κρούσματα αυξάνονται δραματικά τις τελευταίες βδομάδες και η μετάλλαξη Δέλτα “καλπάζει” στη χώρα μας, αρκετοί είναι εκείνοι που επιμένουν σε αντι-επιστημονικές απόψεις και αρνούνται την επικινδυνότητα του κορονοϊού.

Ανάμεσά τους και ένας Ηγούμενος σε μοναστήρι στην Εορδαία του νομού Κοζάνης, ο οποίος απαγορεύει στους πιστούς να φοράνε μάσκα, με τον ίδιο να υποστηρίζει πως εκεί ισχύουν οι “εκκλησιαστικοί κανόνες”.

Πρόκειται για την Ιερά Μονή της Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου Εορδαίας, όπου, μάλιστα, απ’ έξω έχουν αναρτηθεί δύο πανό με πρωτοβουλία του Ηγουμένου, τα οποία αναγράφουν: “Απαγορεύεται η χρήση μάσκας εντός της Ιεράς Μονής” και “Μάσκα φορούν οι ληστές και όχι οι χριστιανοί”.

Ο συγκεκριμένος Ηγούμενος ισχυρίζεται πως δεν προτρέπει τους πιστούς να μην φοράνε μάσκα εκτός εκκλησίας, αλλά μόνο μέσα στο μοναστήρι, διότι εκεί ισχύουν οι νόμοι της εκκλησίας και όχι της πολιτικής.

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν από ένα χρόνο, ο εν λόγω ιερέας διέκοψε την λειτουργία και ζήτησε από μία ηλικιωμένη κυρία που φορούσε μάσκα, να αποχωρήσει.

“Αν το προσέξετε, απ’ έξω λέει απαγορεύεται η είσοδος, δεν λέει μην φοράτε μάσκα γενικά. Αφορά τη Μονή, η οποία διοικείται με νόμους εκκλησιαστικούς και όχι πολιτικούς. Αν εγώ έλεγα να μην πηγαίνετε στα σούπερ μάρκετ με μάσκες, εκεί θα επενέβαινα στους νόμους της πολιτείας. Για τη Μονή έχουμε κάθε δικαίωμα να ενεργούμε όπως μας λέει ο Θεός. Εγώ πάντως είμαι εδώ και ας έρθουν να μου κόψουν το κεφάλι. Εγώ τον Θεό φοβούμαι, όχι τους ανθρώπους. Μάσκες μέσα στην εκκλησία δεν επιτρέπονται”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ηγούμενος.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια αντίδραση από τη Μητρόπολη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα