Επεισόδια, φωτιές και δακρυγόνα σε αγώνα χάντμπολ στη Νέα Φιλαδέλφεια

Διαβάζεται σε 2'
Επεισόδια, φωτιές και δακρυγόνα σε αγώνα χάντμπολ στη Νέα Φιλαδέλφεια
Εικόνα αρχείου Istock

Επεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ οπαδών και αστυνομικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια του αγώνα χάντμπολ «ΑΕΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ/ΞΥΝΗ» στη Νέα Φιλαδέλφεια.

 

Επεισόδια ξέσπασαν χθες, Πέμπτη (6/6) το απόγευμα στο κλειστό γυμναστήριο του Ιωνικού, στη Νέα Φιλαδέλφεια, κατά τη διάρκεια του αγώνα χάντμπολ «ΑΕΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ/ΞΥΝΗ».

Συγκεκριμένα, περίπου μισή ώρα μετά τις επτά το απόγευμα χθες, διεξήχθη ο αγώνας χάντμπολ, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της τελικής φάσης της HANDBALL PREMIER 1 2023-2024, ανάμεσα στις ομάδες «ΑΕΚ- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ/ΞΥΝΗ». Κατά τη διάρκεια του αγώνα και περί ένα τέταρτο αφού είχε ξεκινήσει, συγκεντρώθηκε εξωτερικά του κλειστού γυμναστηρίου, μεγάλος αριθμός οπαδών της ομάδας της ΑΕΚ, περίπου 250 με 300 άτομα.

Ένα τέταρτο μετά τις 8 το απόγευμα, αφού τους αρνήθηκαν την είσοδο, λόγω πληρότητας του γηπέδου, προσπάθησαν βιαίως να εισέλθουν, εκδηλώνοντας απρόκλητες και σφοδρές επιθέσεις με ρίψεις πετρών, μαρμάρων και μπουκαλιών σε βάρος αστυνομικών δυνάμεων οι οποίοι είχαν δημιουργήσει φραγμό στην είσοδο του κλειστού γυμναστηρίου.

Παράλληλα, άτομα που βρίσκονταν εντός του γηπέδου και παρακολουθούσαν τον αγώνα έσπασαν τα τζάμια και άρχισαν να εκτοξεύουν προς τα έξω διάφορα αντικείμενα (ξύλα, πέτρες, καρέκλες κ.α) στις διμοιρίες.

Μία άλλη ομάδα ατόμων ανέβηκε στην ταράτσα του γηπέδου και προέβη κι αυτή με τη σειρά της σε ρίψεις μαρμάρων, μπουκαλιών κ.α., καθώς και ενός κάδου απορριμμάτων.

Εν συνεχεία, οι διμοιρίες προχώρησαν σε χρήση δακρυγόνων μέσων και χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης, για να απομακρύνουν τα άτομα προς τη συμβολή των οδών Ν. Τρύπια και Αίνου, πλην όμως τα άτομα συνέχισαν τις επιθέσεις με αμείωτη ένταση, δημιουργώντας οδοφράγματα από κάδους απορριμμάτων και προκαλώντας εστία φωτιάς σ έναν εξ αυτών ο οποίος κατεσβέστη από περίοικους άμεσα.

Ακολούθως, τα επιτιθέμενα άτομα διασκορπίστηκαν στα γύρω στενά και μεμονωμένα συνέχισαν σποραδικά να πραγματοποιούν επιθέσεις στις διμοιρίες που βρίσκονταν ακόμη στο γήπεδο.

Τελικά, λίγο πριν τις 9 το βράδυ, οι ταραξίες αποχώρησαν ατάκτως προς άγνωστη κατεύθυνση. Από τις επιθέσεις δεν προκλήθηκε κάποιος τραυματισμός, αλλά προκλήθηκαν φθορές σε εξοπλισμό των αστυνομικών και εκτεταμένες φθορές σε τζάμια και πόρτες, στο κλειστό γυμναστήριο. Για το περιστατικό διεξάγεται έρευνα από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στου Αθλητικούς Χώρους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα