Επενδυτικό Νέας Γενιάς: Δώστε αξία στα χρήματά σας με ασφάλεια

Επενδυτικό Νέας Γενιάς: Δώστε αξία στα χρήματά σας με ασφάλεια

Με την εγγύηση της Εθνικής Τράπεζας, το νέο επενδυτικό προϊόν προσφέρει την καλύτερη δυνατή αναλογία ρίσκου - απόδοσης

Αναμφίβολα, τα τελευταία χρόνια δεν αποτελούν και τα καλύτερα δυνατά για τις παραδοσιακές καταθέσεις. Τα επιτόκια είναι σχεδόν μηδενικά, η αξία των χρημάτων υποχωρεί λόγω του υψηλού πληθωρισμού και στο τέλος του χρόνου, επί της ουσίας, ο καταθετικός λογαριασμός αποδεικνύεται μικρότερος απ’ ό,τι θα μπορούσε να είναι. Εν ολίγοις ο καταθέτης βγαίνει λίγο-πολύ ζημιωμένος.

Την ίδια ώρα, υπάρχουν πράγματι κάποια επενδυτικά προϊόντα, τα οποία προσφέρουν την προοπτική υψηλότερων αποδόσεων. Όμως, μεγαλύτερες αποδόσεις σημαίνει και μεγαλύτερο ρίσκο, κάτι το οποίο θα πρέπει να γνωρίζει όποιος συμμετέχει σε επενδυτικά προϊόντα, τα οποία ενέχουν αρκετούς κινδύνους, ανάμεσα στους οποίους και ο κίνδυνος απώλειας των χρημάτων.

Είναι γεγονός, εξάλλου, ότι οι επενδυτικές επιλογές -όποιες κι αν είναι αυτές- πάντα συνδέονται με κάποιο ρίσκο, είτε μεγαλύτερο είτε μικρότερο, ενώ η σχέση κινδύνου – απόδοσης είναι ανάλογη, κάτι που σημαίνει ότι όσο μικρότερος είναι ο αναλαμβανόμενος κίνδυνος, τόσο μικρότερη θα είναι η αναμενόμενη απόδοση μιας επένδυσης.

Αυτό που απαιτείται, επομένως, είναι ο κάθε επενδυτής να έχει τη δυνατότητα να επιλέγει αφενός τη μορφή της επένδυσης, αφετέρου το επίπεδο του κινδύνου που επιθυμεί να αναλάβει. Να έχει δηλαδή, την ευχέρεια να ελέγχει τη σχέση μεταξύ της αναμενόμενης απόδοσης και του αναλαμβανόμενου κινδύνου, αλλά και το ύψος των χρημάτων που αυτή η σχέση θα αφορά.

Κι όλα αυτά, φυσικά, να ανταποκρίνονται στη γνώση και την εμπειρία του, τη χρηματοοικονομική του κατάσταση και τους επενδυτικούς του στόχους. Αυτή ακριβώς η δυνατότητα, καθώς και το γεγονός ότι μπορεί να ξεκινήσει να επενδύει ακόμη και με ένα μικρό ποσό, καθιστούν τις επενδύσεις μια προσιτή επιλογή.

Το Επενδυτικό Νέας Γενιάς

Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο, η Εθνική Τράπεζα έρχεται να δώσει απαντήσεις σε πολλούς από τους παραπάνω προβληματισμούς, προτείνοντας τη λύση του Επενδυτικού Νέας Γενιάς. Ένα προϊόν, το οποίο παρέχει την προστασία που θέλουν να αισθάνονται οι επενδυτές για να δώσουν αξία και προοπτική στις αποταμιεύσεις τους. Ώστε, στην τελική, όλοι να μπορούν να επενδύουν με βάση τις δικές τους δυνατότητες.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Το Επενδυτικό Νέας Γενιάς, μεταξύ άλλων, αποτελεί ένα Δομημένο Επενδυτικό Προϊόν, η απόδοση του οποίου συνδέεται με υποκείμενο στοιχείο αναφοράς αποδόσεων. Τα ειδικότερα χαρακτηριστικά του δε, (υποκείμενο στοιχείο, χρονική διάρκεια, ελάχιστο ποσό συμμετοχής, τρόπος υπολογισμού τυχόν απόδοσης, ποσοστό εγγύησης αρχικού κεφαλαίου στη λήξη κ.α.) καθορίζονται ανά έκδοση, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις λειτουργίας του προϊόντος.

Ένα παράδειγμα: Το Επενδυτικό Νέας Γενιάς μπορεί να αφορά ένα προϊόν, η απόδοση του οποίου συνδέεται με την πορεία του Αμοιβαίου Κεφαλαίου (Α/Κ) ΔΗΛΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΩΝ, χωρίς όμως το ίδιο το προϊόν να αποτελεί αμοιβαίο κεφάλαιο.

Το Αμοιβαίο Κεφάλαιο «Δήλος Στρατηγικών Τοποθετήσεων» διαχειρίζεται η εταιρία διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων Εθνική Asset Management ΑΕΔΑΚ, θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας. Ανήκει στην κατηγορία των Μικτών Α/Κ. Επενδύει κυρίως σε αγορές του εξωτερικού σε ένα συνδυασμό μετοχικών αξιών, κρατικών ή/και εταιρικών ομολογιακών τίτλων, καταθέσεων καθώς ή/και μέσων χρηματαγοράς. Ως γεωγραφική κατανομή του προϊόντος ορίζεται η Ευρωζώνη, ενώ η προτεινόμενη περίοδος διακράτησής του είναι τα τρία έτη. Για την πληρέστερη ενημέρωση σας πατήστε ΕΔΩ.

Η εν λόγω έκδοση, λοιπόν, έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Η απόδοση συνδέεται με την απόδοση του Α/Κ, ενώ παρέχεται προστασία του αρχικού κεφαλαίου σε ποσοστό 90%. Δηλαδή ό,τι και να γίνει δεν μπορείς να χάσεις το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων σου. Η προτεινόμενη διάρκεια ορίζεται στα τρία έτη και το ελάχιστο απαιτούμενο ποσό ξεκινάει από το προσιτό ποσό των 1.000 ευρώ.

Μ’ αυτόν τον τρόπο, ο πελάτης απολαμβάνει όλα τα οφέλη της επένδυσης σε αμοιβαία κεφάλαια -την προοπτική υψηλών αποδόσεων, τη διαπραγματευτική δύναμη ενός μεγάλου κεφαλαίου και την αξιοποίηση επενδυτικών ευκαιριών σε διεθνές επίπεδο- έχοντας παράλληλα ένα υψηλό επίπεδο προστασίας του αρχικού κεφαλαίου, κάτι που μεταφράζεται σε περιορισμένο και ελεγχόμενο ρίσκο.

Εξαιρετικά σημαντική είναι και η δυνατότητα πρόωρης ρευστοποίησης. Μία επιλογή που δίνει στον επενδυτή την ευκαιρία να πάρει πίσω τα χρήματά του ανά πάσα στιγμή.

Με την εγγύηση της Εθνικής Τράπεζας

Και όλα αυτά με την αξιοπιστία 180 χρόνων της Εθνικής Τράπεζας, η οποία βρίσκεται δίπλα στον πελάτη με πιστοποιημένα στελέχη στην παροχή επενδυτικών υπηρεσιών. Στελέχη που διαθέτουν γνώση και εμπειρία.

Μπορείτε να επισκεφθείτε ένα από τα υποκαταστήματα της Εθνικής Τράπεζας και να ενημερωθείτε αναλυτικά για τη διαθέσιμη έκδοση του καινοτόμου προϊόντος «Επενδυτικό Νέας Γενιάς«, το οποίο έχετε τη δυνατότητα να διαμορφώσετε όπως ακριβώς επιθυμείτε, με βάση τις δικές σας ανάγκες, δυνατότητες και απαιτήσεις.

Χωρίς να απαιτούνται σπουδαίες οικονομικές γνώσεις, χωρίς μεγάλο αρχικό κεφάλαιο, χωρίς δέσμευση για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μ’ αυτό τον τρόπο, μπορείτε να δώσετε αξία και προοπτική στα χρήματά σας.

Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις. Τα χαρακτηριστικά του προϊόντος εξειδικεύονται ανά έκδοση και αναφέρονται στους όρους αυτής. Η Εθνική Τράπεζα παρέχει τις επενδυτικές υπηρεσίες λήψης/διαβίβασης ή/και εκτέλεσης εντολών για την κατάρτιση συναλλαγών σε επενδυτικά προϊόντα, η επένδυση στα οποία ενέχει κινδύνους, όπως ο κίνδυνος απώλειας του αρχικού κεφαλαίου επένδυσης. Η διάθεση του προϊόντος γίνεται βάσει επενδυτικού προφίλ πελάτη.

Οι ΟΣΕΚΑ δεν έχουν εγγυημένη απόδοση και οι προηγούμενες αποδόσεις δεν διασφαλίζουν τις μελλοντικές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα