Επιδότηση προσλήψεων από τον ΟΑΕΔ

Επιδότηση προσλήψεων από τον ΟΑΕΔ

Σε προγράμματα που ξεκινούν άμεσα. Ανακοίνωση του πρωθυπουργού που επισκέφθηκε τον ΟΑΕΔ στο Περιστέρι

Την επιδότηση 120.000 θέσεων εργασίας το 2010 μέσα από τέσσερα προγράμματα του ΟΑΕΔ ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος πραγματοποίησε επίσκεψη στον ΟΑΕΔ Περιστερίου, συνοδευόμενος από τον υπουργό και τον υφυπουργό Εργασίας, τον γενικό Γραμματέα Κεντρικής Υπηρεσίας και το Διοικητή του ΟΑΕΔ.



Τα τέσσερα προγράμματα με αιχμή την πράσινη οικονομία, τις γυναίκες τους νέους και τους ανθρώπους κοντά στην ηλικία της σύνταξης, είναι συνολικού προϋπολογισμού 816 εκ. € από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους, αφορούν 119.000 άνεργους και αφορούν κυρίως την ενίσχυση των ασφαλιστικών εισφορών.



Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο Γιώργος Παπανδρέου συνομίλησε με τη Διοίκηση, εργαζόμενους και ανέργους που βρίσκονταν στον Οργανισμό και έκανε λόγο για τα πρώτα δείγματα της νέας φάσης της πολιτικής της κυβέρνησης.



Μάλιστα ο Γ. Παπανδρέου τόνισε ότι σε μια εποχή οικονομικής κρίσης έχει μεγάλη σημασία η στήριξη του πολίτη και χαρακτήρισε τα  προγράμματα «μεγάλο βήμα στο χώρο της εργασίας, επιδοτώντας την εργασία, επιδοτώντας τις ασφαλιστικές εισφορές, αλλά και τη γυναικεία επιχειρηματικότητα».



«Δεσμευόμαστε να είμαστε κοντά στο νέο, κοντά στον άνεργο, κοντά στη γυναίκα που ζητάει δουλειά, κοντά σε εκείνον που απειλείται από την ανεργία», πρόσθεσε.



Από την πλευρά του ο υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος είπε ότι το υπουργείο Εργασίας επιδοτεί 1.000 θέσεις εργασίας για μακροχρόνια ανέργους, για γυναίκες που θέλουν να κάνουν τη δική τους επιχείρηση, αλλά και για ανέργους που βρίσκονται κοντά στο όριο της συνταξιοδότησης. «Δεν εξαγγέλλουμε κάτι που θα γίνει, μιλάμε για κάτι που γίνεται» υπογράμμισε ο υπουργός.



Η υποβολή των αιτήσεων για τα νέα προγράμματα θα ξεκινήσει αμέσως μετά το Πάσχα και η ακριβής ημερομηνία έναρξης θα ανακοινωθεί με νεώτερο δελτίο τύπου του Οργανισμού.




ΚΚΕ



“Αν δεν είναι ωμός εμπαιγμός η πρόταση της κυβέρνησης προς τις άνεργες γυναίκες να γίνουν επιχειρηματίες, την ίδια ώρα που τα μικρομάγαζα κλείνουν και οι αυτοαπασχολούμενοι εκτοπίζονται από τη μονοπωλιακή δράση, τότε τι είναι;” αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.



Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα