Επίθεση με βιτριόλι: Αντίστροφη μέτρηση για την απολογία της 36χρονης

Επίθεση με βιτριόλι: Αντίστροφη μέτρηση για την απολογία της 36χρονης
Η Ιωάννα Παλιοσπύρου στο δικαστήριο eurokinissi

Την ερχόμενη Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου θα συνεχιστεί η δίκη της 36χρονης, η οποία κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου για την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Έτοιμη να καταθέσει την δική της πλευρά πρέπει να είναι η Έφη Κακαράντζουλα μέχρι την επόμενη Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου, οπότε και αναμένεται να κληθεί σε απολογία ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για την επίθεση με βιτριόλι.

Η γυναίκα που φέρεται κατά την ελληνική Δικαιοσύνη, να έριξε μία μεγάλη ποσότητα καυστικό υγρού πάνω στην ανυποψίαστη Ιωάννα Παλιοσπύρου, επιδιώκοντας το θάνατο, πρόκειται να σταθεί όρθια απέναντι στους φυσικούς δικαστές της για να εξηγήσει τους λόγους που την οδήγησαν σε μία τέτοια αποτρόπαιη πράξη. Το γεγονός ότι η 36χρονη δεν βρέθηκε στη δικαστική αίθουσα κατά τη χθεσινή -4η- συνεδρίαση καταδεικνύει ότι ήθελε να αποφύγει να ξεκινήσει την απολογία της την ίδια ημέρα, αφού άλλωστε δεν ήταν παρών ούτε ο εκ των υπερασπιστών της, Σάκης Κεχαγιόγλου, λόγω άλλων επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Πάντως, οι ισχυρισμοί της αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον από κάθε πλευρά, καθώς η κατηγορούμενη έχει περιοριστεί στο να εξηγήσει ότι δεν είχε πρόθεση να τη σκοτώσει (ζητώντας τη μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη), ενώ για τους λόγους που μπορεί να την οδήγησαν εκεί δεν έχει κάνει καμία αναφορά. Τα μόνα λόγια που έχει η ίδια πει στη δικαστική αίθουσα στρεφόμενη προς την Ιωάννα, είναι τα εξής: «Ξέρω ότι αυτό που έχει γίνει δεν είναι αποδεκτό, αλλά εσύ Ιωάννα γνωρίζεις γιατί έχει γίνει όλο αυτό. Σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να της αφαιρέσω τη ζωή».

Κατά τη χθεσινή ακροαματική διαδικασία, ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις μαρτυριών, τόσο από τον κατάλογο κατηγορίας, όσο και από όσους είχαν προτείνει πολιτική αγωγή και υπεράσπιση. Συγκλονιστική ήταν η κατάθεση του ψυχιάτρου, που παρακολουθεί την Ιωάννα Παλιοσπύρου, Κων. Κοντοάγγελος, ο οποίος αναφέρθηκε στην κατάσταση της ψυχικής υγείας της και περιέγραψε το πως βιώνει το σήμερα η κοπέλα.

«Συγκλονίστηκα από την εικόνα, είδα ένα άνθρωπο που δεν έχει καμία ελπίδα, κανένα όνειρο, παρά μόνο τον προσωπικό της θάνατο» κατέθεσε, εξηγώντας πως ο φόβος της Ιωάννας πλέον είναι η στιγμή της αποφυλάκισης της 36χρονης κατηγορουμένης. ««Συνεχώς με ρωτά αν κινδυνεύει και δεν μπορώ να της απαντήσω. Είναι ένας άνθρωπος με ψυχικά αποθέματα και δυνάμεις, δεν μπορούν όλοι να το διαχειριστούν αυτό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αλλά και η Αννίτα Ναθαναήλ που εδώ και μήνες βρίσκεται στο πλευρό της, εξήγησε στο δικαστήριο: «Πολλές φορές έχει πει να δώσει τέλος στη ζωή της. Ο ψυχίατρος της κάνει εξαιρετική δουλειά, προσπαθούμε να κοιτάμε με αισιοδοξία το μέλλον. Έχει κάνει βουτιά τις τελευταίες ημέρες η ψυχολογία της, η στάση της κατηγορούμενη έχει ξαναβάλει το φόβο στη ζωή της, αναρωτιέται τι θα γίνει μετά από όλα αυτά. Αυτό που την κρατά στη ζωή είναι τα μηνύματα του κόσμου. Αυτό που είπε για αυτήν η μητέρα της κοπέλας από τη Φολέγανδρο της έδωσε κουράγιο. Να γίνει σύμβολο, να έχει ένα στόχο».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα