Επίθεση με βιτριόλι: “Υπάρχουν ακόμη τα αποτυπώματα των παπουτσιών της στο φαρμακείο”

Επίθεση με βιτριόλι: “Υπάρχουν ακόμη τα αποτυπώματα των παπουτσιών της στο φαρμακείο”
Η Ιωάννα Παλιοσπύρου InTime

Τα δευτερόλεπτα μετά την επίθεση με βιτριόλι περιέγραψαν οι τελευταίοι μάρτυρες κατά τη σημερινή διαδικασία. Η δίκη συνεχίζεται στις 5 Οκτωβρίου.

Καρέ – καρέ περιέγραψε τα τραγικά δευτερόλεπτα που ακολούθησαν την επίθεση με το βιτριόλι, η κόρη της φαρμακοποιού, όπου προσέτρεξε η Ιωάννα Παλιοσπύρου αμέσως μετά. Η μάρτυρας εξήγησε πως σε κλάσματα δευτερολέπτου παραμορφωνόταν το πρόσωπο του θύματος, το οποίο φώναζε “βοήθεια”.

Στην πόρτα του φαρμακείο που έμεινε για δευτερόλεπτα, είχαν μείνει και μετά αφού καθαρίσαμε δυο αποτυπώματα από τις σόλες των παπουτσιών της” εξήγησε προσθέτοντας ότι θα πρέπει να έπεσε πάνω της τουλάχιστον ένα λίτρο.

Σύμφωνα με τη μάρτυρα, “οι αλλαγές στο πρόσωπο της και τα μαλλιά που έπεφταν, ήταν στιγμιαία. Τη στιγμή που μπήκε δεν είχε τίποτα στο πρόσωπο και μέχρι να φτάσει στον πάγκο του φαρμακείο είχαν αρχίσει οι αλλοιώσεις. Το πρόσωπο της ήταν υγρό, είχε ξεκινήσει να βγαίνει προς τα έξω. Πρήστηκε, διογκώθηκε, το μάτι της κοκκίνισε και άρχισε να πέφτει προς τα κάτω. Δεν απέχει πολύ από το να έλιωνε το πρόσωπο της” κατέθεσε.

Στη συνέχεια, “η Ιωάννα είπε «καίγομαι στο κεφάλι» και της είπα «βάλτο κάτω από το νεροχύτη». Και όταν άρχισε να κάνει κινήσεις με το χέρι στο κεφάλι της για να το πλύνει, της έμεναν στα χέρια. Όταν καθαρίσαμε, τα μαλλιά της είχαν κολλήσει στο σιφόνι μέσα στο νεροχύτη. Αλλά μιλάμε για πολύ μαλλί”. Μάλιστα κατά τη μάρτυρα, ο νιπτήρας όπου προσπάθησε να πλυθεί, είχε σκουριάσει σε σημεία, ενώ “όταν ακούμπησε στον μαρμάρινο πάγκο τα χέρια της, έμειναν τα αποτυπώματα της”.

Πρόεδρος: Μπορείτε να μας δώσετε καλύτερη εικόνα της όταν ήρθε στο φαρμακείο;

Μάρτυρας: Ήταν σαν λουσμένη. Στην αρχή δεν είχαμε παρατηρήσει κάποιες αλλαγές δεν είχαμε καταλάβει τι συμβαίνει. Όταν πλησίασε το πρόσωπο της είχε αρχίσει να πρήζεται και να παραμορφώνεται. Το μάτι της είχε αρχίσει και αυτό. Τα ρούχα της σαν να είχαν κολλήσει πάνω της. Καθώς πλένονταν την είδα να βγαίνουν τούφες από τα μαλλιά της. Την έβλεπα μέσα στο νιπτήρα να πλένεται και να φεύγουν οι τούφες. Όλο αυτό κράτησε κάπου 20 λεπτά.

Η γυναίκα αργότερα πήγε στο απέναντι από το φαρμακείο κτίριο όπου σημειώθηκε η επίθεση. «Όταν έπιασα το πόμολο του ανελκυστήρα αισθανόμουν η παλάμη μου σα να μούδιαζε είχα αρχίσει να νιώθω μια καύση. Αισθανόμουν σαν να υπήρχε ένα ελάχιστο μούδιασμα αλλά όχι σε μεγάλο βαθμό. Δεν παρατήρησα αλλοιώσεις στα παπούτσια μου. Έκανα βήματα πίσω και απομακρύνθηκα. Υπήρχε μεγάλη συγκέντρωση υγρού μπροστά από το ασανσέρ ήταν σαν είχε λιμνάσει. Δεν είχα παρατηρήσει κάτι ύποπτο τις προηγούμενες ημέρες. Το μόνο που φάνηκε περίεργο εκείνη την ημέρα ότι μέσα σε όλη αυτή τη παράνοια ήρθε κάποιος που ζήτησε τα κλειδιά της και το κινητό τους. Δεν τον γνώριζα. Μου φάνηκε περίεργο σαν πράξη» κατέθεσε.

Πρόεδρος: Πληροφορηθήκατε ποιος είναι;

Μάρτυρας: Ήταν ψηλός με κοστούμι

Εισαγγελέας: Τα ρούχα της τι έγιναν; πως ήταν;

Μάρτυρας: Είχαν τρύπες και ήταν σαν καμένα. Δεν παρατήρησα αν μύριζαν.

«Πώς μπορεί να το κάνει αυτό ένας άνθρωπος;»

Αλλά και ο πατέρας του διευθυντή της Ιωάννας που βρισκόταν στα γραφεία εκείνη την ημέρα, μίλησε για εκείνες τις στιγμές. Καταθέτοντας είπε: «Πήγα στο φαρμακείο και είδα την Ιωάννα με τα εσώρουχα και ήταν λουσμένη στο οξύ και δίπλα ήταν μαλλιά και τα παπούτσια της είχαν λιώσει. Τη πήραμε αμέσως με ένα άλλο συνάδελφο και τη στείλαμε στο Μετροπόλιταν. Είπε η φαρμακοποιός αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να πάει αμέσως στο νοσοκομείο. Πήραμε στο Μετροπολιταν για να τη δεχτούν γρήγορα να είναι έτοιμοι. Στο δρόμο σφάδαζε στο πόνο δεν ήξερα αν θα φτάσει στο νοσοκομείο. Τη ρώτησα «ποιος στο έκανε αυτό». «Μια γυναίκα» μου απάντησε.

Πολιτική αγωγή: Είπατε πως δεν ξέρατε αν η Ιωάννα θα φτάσει στο νοσοκομείο….

Μάρτυρας: όταν μπήκα μέσα στο φαρμακείο ήταν τραγικό αυτό που είδα. Σφάδαζε δεν μπορούσε να σταθεί, έφευγαν τούφες μαλλιά. Νόμιζα ότι δεν θα φτάσει στο νοσοκομείο. Όταν έμαθα ότι ήταν βιτριόλι… Αν δεν ήταν το φαρμακείο και εμείς να τρέξουμε δεν υπήρχε περίπτωση θα πέθαινε. Θα μπορούσε να στοχεύσει πιο πολύ σε μάτια σε κεφάλι. Ήταν τόση η ποσότητα σε ελέφαντα πήγε να τη ρίξει; Δεν μπορώ στεναχωριέμαι και αυτή γονείς έχει, αλλά πως μπορεί να το κάνει αυτό ένας άνθρωπος;

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα