Επίθεση στην Ερμού: Απολογείται σήμερα ο 32χρονος

Διαβάζεται σε 2'
Άνδρας επιτέθηκε και μαχαίρωσε γυναίκα στην Ερμού
Άνδρας επιτέθηκε και μαχαίρωσε γυναίκα στην Ερμού ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σήμερα, Τρίτη απολογείται ο 32χρονος δράστης, ο οποίος επιτέθηκε με μαχαίρι σε μία 22χρονη φοιτήτρια στην Ερμού, τραυματίζοντάς τη σοβαρά.

Ενώπιον του εισαγγελέα αναμένεται να βρεθεί σήμερα, Τρίτη (05/03) προκειμένου να απολογηθεί ο 32χρονος, ο οποίος την Παρασκευή (01/03) επιτέθηκε με μαχαίρι σε 22χρονη κοπέλα στην Ερμού, στο κέντρο της Αθήνας, τραυματίζοντάς τη σοβαρά.

Ο 32χρονος ιρακινής καταγωγής, ο οποίος όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, φέρεται να έχει ψυχιατρικό ιστορικό, την επόμενη ημέρα της επίθεσης οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών, όπου ζήτησε και έλαβε προθεσμία.

H 22χρονη, η οποία έφερε βαθύ τραύμα στην ωμοπλάτηεξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου “Ευαγγελισμός”. Η κατάσταση της υγείας της είναι καλή, έπειτα από το πολύωρο χειρουργείο στο οποίο υπεβλήθη νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είναι διασωληνωμένη και επικοινωνεί με το περιβάλλον.

Υπενθυμίζεται πως ο δράστης τής επιτέθηκε μαχαιρώνοντάς τη δύο φορές στην ωμοπλάτη, θεωρώντας ότι “είναι πράκτορας και τον παρακολουθεί“.

Ένα σακίδιο που είχε στην πλάτη η νεαρή γυναίκα φαίνεται ότι την προστάτεψε από μοιραίο, για τη ζωή της, χτύπημα.

Το χρονικό της επίθεσης στην Ερμού

Συναγερμός σήμανε στην ΕΛ.ΑΣ, το μεσημέρι της Παρασκευής (01/02), μία 22χρονη γυναίκα δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι στη συμβολή των οδών Ερμού και Φωκίωνος στο κέντρο της Αθήνας.

Ο δράστης – άγνωστος προς την ίδια – την είχε χτυπήσει με μαχαίρι δύο φορές στην ωμοπλάτη, κοντά στην καρδιά, με αποτέλεσμα να υποστεί μεγάλη αιμορραγία, καθώς το βάθος των δύο τραυμάτων ήταν τέσσερα δάκτυλα.

Η 22χρονη έφθασε στο νοσοκομείο έχοντας τις αισθήσεις της και οι γιατροί, διαπίστωσαν ότι είχε υποστεί πνευμοθώρακα (το μαχαίρι είχε τρυπήσει το θωρακικό τοίχωμα) ενώ είχε και ένα σπασμένο πλευρό.

Ο 32χρονος συνελήφθη επί τόπου από αστυνομικούς της πεζής περιπολίας, καθώς δεν προσπάθησε να διαφύγει, και οδηγήθηκε στην ασφάλεια Αθηνών.

Ο δράστης θεωρούσε πως η γυναίκα -η οποία είναι πωλήτρια σε κατάστημα στην Ερμού- είναι πράκτορας και ότι τον παρακολουθούσε, εξ ου και τη μαχαίρωσε.

Βίντεο από τη στιγμή της σύλληψης του δράστη

Στο μεταξύ, βίντεο στο οποίο εμφανίζεται ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Σε αυτό φαίνεται η στιγμή όπου οι αστυνομικοί τον έχουν συλλάβει.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα