Επίθεση στο σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου – Πού στόχευαν οι δράστες

Διαβάζεται σε 2'
Επίθεση με μολότοφ έξω από το σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου
Επίθεση με μολότοφ έξω από το σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Οι δράστες της επίθεσης στο σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου κινήθηκαν πεζοί μέσα από ένα πάρκο και στη συνέχεια έριξαν τουλάχιστον πέντε βόμβες μολότοφ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για την επίθεση με βόμβες μολότοφ έξω από την οικία της προέδρου του Αρείου Πάγου στου Παπάγου, λίγο πριν τη μία τα ξημερώματα.

Σύμφωνα πληροφορίες που απορρέουν από την ανάλυση των βιντειοληπτικων υλικών, ένα αυτοκίνητο που περνάει από το σημείο πριν την επίθεση δεν προκύπτει να σχετίζεται με το περιστατικό.

Αντιθέτως, φαίνεται πως οι δράστες της επίθεσης, που υπολογίζονται στα 5 ή έξι άτομα, κινήθηκαν πεζοί μέσα από ένα πάρκο και αφού πρώτα είχαν παρακολουθήσει τις κινήσεις του Αστυνομικού που φρουρούσε την οικία, περίμεναν να μπει στο υπηρεσιακό όχημα και τότε του επιτέθηκαν με τουλάχιστον 5 βόμβες μολότοφ, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Ο αστυνομικός βγήκε έξω από το φλεγόμενο όχημα και προσπάθησε μάλιστα με πυροσβεστήρα να περιορίσει τη φωτιά μάταια όμως ενώ υπέστη εγκαύματα σε χέρια, λαιμό και πρόσωπο και μεταφέρθηκε στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται.

Η πρόεδρος βρισκόταν στην οικία της με την οικογένεια της και την ενημέρωσε ο αστυνομικός για να κατέβουν και να καλέσουν την πυροσβεστική και την Άμεση Δράση.

Στόχος θεωρείται συμβολικά η οικία της προέδρου και πρακτικά ο αστυνομικός που την φρουρούσε και οι Αρχές θεωρούν πως οι δράστες που ενδεχομένως προέρχονται από τον αντιεξουσιατικό χώρο και το αντάρτικο πόλεως, να ήθελαν να προκαλέσουν ένα ηχηρό χτύπημα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα