Έρευνα για παραλείψεις στην ΕΡΤ

Έρευνα για παραλείψεις στην ΕΡΤ
Αλλαγλη λογότυπου από ΝΕΡΙΤ σε ΕΡΤ στο κτήριο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στην οδό Μεσογειών την Δευτέρα 8 Ιουν'ιου 2015. (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ) Eurokinissi

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών αναμένεται να ερευνήσει τυχόν παραλείψεις, που φέρονται να οδήγησαν στο να ζημιωθεί κατά περίπου 26 εκατ. ευρώ η "παλαιά" ΕΡΤ.

Την περαιτέρω διερεύνηση δικογραφίας που σχετίζεται με την οικονομική διαχείριση της παλαιάς ΕΡΤ αποφάσισε το Πρωτοδικείο της Αθήνας, το οποίο με απόφαση ασφαλιστικών μέτρων τοποθεπτησε νέο διαχειριστή τον πρώην διευθυντή της κρατικής τηλεόραση Χαράλαμπο Παναγιωτόπουλο.

Το δικαστήριο αντικατέστησε την προσωρινή διαχειρίστρια της παλαιάς ΕΡΤ, ενώ διέταξε να διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών η δικογραφία, προκειμένου να ερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες για πράξεις ή παραλείψεις σε σχέση  με τη δημόσια περιουσία της ΕΡΤ.

Στην υπ’ αρίθμ. 6457/2015 απόφαση αναφέρονται περιστατικά από τα οποία πιθανολογούνται πράξεις, οι οποίες φέρονται να έθεσαν σε κίνδυνο οικονομικούς πόρους της ΕΡΤ ύψους 26.100.000 ευρώ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα