Έρευνα για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης από την Εισαγγελία Εφετών

Έρευνα για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης από την Εισαγγελία Εφετών
Έλεγχος για πιστοποιητικό εμβολιασμού Eurokinissi

Η Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας προχώρησε στη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για να εντοπιστεί η πηγή έκδοσης πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης.

Έρευνα για να εντοπιστεί η πηγή έκδοσης πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης ξεκινά η Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας.

Η εισαγγελική αρχή μετά από δημοσιεύματα που είχαν το φως της δημοσιότητας πριν κυκλωμάτων, προχώρησε στη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για σωρεία κακουργηματικών πράξεων, προκειμένου να αποδοθούν ποινικές ευθύνες προς τους εμπλεκόμενους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία να πρέπει να ερευνηθούν τα αδικήματα:

– της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης (άρθρο 187 ΠΚ),

– της υφαρπαγής ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού (άρθρου 221 του Π Κ) που αφορά γιατρούς και φαρμακοποιούς, της έκδοσης ψευδών βεβαιώσεων (άρθρο 242 του Ποινικού Κώδικα) που αφορά υπαλλήλους που τυχόν εκδίδουν πλαστά πιστοποιητικά και

– της παραβίασης των μέτρων της Πολιτείας κατά του Covid-19 (άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα).

Στόχος είναι να εντοπιστεί η διαδικασία έκδοσης και διακίνησης πλαστών πιστοποιητικών, ωστόσο η Εισαγγελία προσδοκά να εμφανιστούν πολίτες για να συνδράμουν των ερευνών. Αναφορικά με τα δημοσιεύματα, είναι εφικτή η πώληση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης έναντι ποσού 500 ευρώ και Rapid test έναντι αμοιβής, ακόμα και από φαρμακεία, για εικονικά αποτελέσματα από μοριακά ή rapid test και καταγγελίες ότι πολίτες επιδιώκουν να αγοράσουν ακόμα και από φαρμακεία αποτελέσματα των εν λόγω τεστ, χωρίς να έχουν προβεί στον αντίστοιχο έλεγχο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα