Έρευνα στις φυλακές Ιωαννίνων – Κρατούνται ο υποδιευθυντής και υπάλληλοι

Διαβάζεται σε 2'
Έρευνα στις φυλακές Ιωαννίνων – Κρατούνται ο υποδιευθυντής και υπάλληλοι
Φυλακές Ιωαννίνων EUROKINISSI

Μεγάλη επιχείρηση του Εσωτερικών Υποθέσεων στις φυλακές Ιωαννίνων. Συνελήφθησαν τρεις πολιτικοί υπάλληλοι των φυλακών, ανάμεσά τους ο υποδιευθυντής, ένας αστυνομικός και τρία μέλη του κυκλώματος του σκληρού Αλβανού κακοποιού.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση και έρευνα του Εσωτερικών Υποθέσεων στις φυλακές Ιωαννίνων.

Αξιοποιώντας σχετικές πληροφορίες, άνδρες του Εσωτερικών Υποθέσεων πραγματοποιήσαν αιφνιδιαστική έρευνα στις φυλακές Ιωαννίνων, κατά την οποία συνέλαβαν τρεις πολιτικούς υπαλλήλους των φυλακών, ανάμεσά τους τον υποδιευθυντή, έναν αστυνομικό και τρία μέλη του κυκλώματος ενός σκληρού Αλβανού κακοποιού, τον οποίο βοηθούσαν ουσιαστικά να διακινεί ναρκωτικά εκτός φυλακών και του πήγαιναν μεγάλα χρηματικά ποσά στις φυλακές από το εμπόριο των ναρκωτικών, για τα οποία οι υπάλληλοι των φυλακών έκαναν ψευδείς βεβαιώσεις για το ύψος αυτών των χρημάτων.

Τον αστυνομικό τον είχε γνωρίσει ο σκληρός κακοποιός που εξέτιε ποινή για ανθρωποκτονία, ληστεία και διακίνηση ναρκωτικών, όταν υπηρετούσε στο Μεταγωγών και του πήγαινε τα χρήματα, όπως επίσης η σύντροφός του και άλλη μία γυναίκα, ενώ συνελήφθη και ένας Ρομά, μέλος του κυκλώματος για την διακίνηση. Από την έρευνα στο κελί προέκυψε ακόμη μία σύλληψη, του συγκρατούμενου του ναρκέμπορου, για άσχετο λόγο με την υπόθεση καθώς κατείχε μικροποσότητα χασίς, κινητό κλπ.

Από την εισαγγελία διετάχθη με αφορμή το γεγονός να γίνει ευρύτερη έρευνα σε όλα τα κελιά και αυτό προκάλεσε μία πρόσκαιρη ένταση στις φυλακές καθώς διαμαρτυρήθηκαν οι άλλοι κρατούμενοι. Σύμφωνα με πληροφορίες, στα σπίτια των υπαλλήλων των φυλακών βρέθηκαν χρήματα που δεν μπορούσαν να δικαιολογηθούν, ενώ η έρευνα συνεχίζεται.

Με την ολοκλήρωσή της, αναμένονται και επίσημες ανακοινώσεις από το Εσωτερικών Υποθέσεων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα