Eστία τραυματισμών οι υπολογιστές

Eστία τραυματισμών οι υπολογιστές

Οι χρήστες των ηλεκτρονικών υπολογιστών, καθώς και τα παιδιά τους βρίσκονται σε κίνδυνο, αφού νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι αυξάνονται οι τραυματισμοί...

Οι χρήστες των ηλεκτρονικών υπολογιστών, καθώς και τα παιδιά τους βρίσκονται σε κίνδυνο, αφού νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι αυξάνονται οι τραυματισμοί που προκαλούνται από παραπατήματα πάνω σε εξοπλισμό υπολογιστών και από χτυπήματα στο κεφάλι από πτώση οθονών. Στην πραγματικότητα, ο αριθμός των υπολογιστών που συνδέονται με τραυματισμούς αυξήθηκαν οκτώ φορές το διάστημα 1994-2006, με περισσότερα από 78.000 άτομα να υποφέρουν από τραυματισμούς το συγκεκριμένο διάστημα, σύμφωνα με αρμόδια υπηρεσία.



Οι ερευνητές θεωρούν ότι τα ευρήματα είναι σημαντικά (και θα πρέπει να έχουν συνέχεια) σε ένα κόσμο όπου οι υπολογιστές καθίστανται όλο και σημαντικότεροι στην καθημερινή οικιακή ζωή. Από το 1989 έως το 2003, το ποσοστό στις ΗΠΑ των νοικοκυριών με τουλάχιστον έναν υπολογιστή αυξήθηκε από 15 σε 62%, ή αλλιώς από 13,5 σε 70 εκατομμύρια νοικοκυριά (με έναν υπολογιστή).



Οι υπολογιστές δεν είναι ο μόνος κίνδυνος στο σπίτι. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε πρόσφατα αποκάλυψε ότι τηλεοράσεις και γραφεία μπορούν να προκαλέσουν ένα εκπληκτικά μεγάλο αριθμό τραυματισμών σε παιδιά.



Περίπου το 93% των τραυματισμών συμβαίνουν στο σπίτι. Τα παιδιά με ηλικία κάτω των 5 ετών τραυματίζονται συχνότερα, λόγω παραπατήματος ή πτώσης.



Το 60% των ατόμων που είχαν τραυματισμό λόγω υπολογιστή, βρίσκονταν σε διαδικασία μετακίνησής του ή παρόμοιας δραστηριότητας. Τα παιδιά κάτων των 9 ετών είναι πιο πιθανό να έχουν κάποιο τραυματισμό σε σχέση με τα μεγαλύτερα άτομα, ενώ παίζουν ή σκαρφαλώνουν κοντά σε εξοπλισμό ηλεκτρονικού υπολογιστή.



Τα αποτελέσματα αυτά μπορούν να χρησιμεύσουν στο να βελτιωθούν οι προοπτικές ασφαλείας των οικιακών συσκευών, ιδιαίτερα για τα παιδιά, αφού πολλά από τα κομμάτια του εξοπλισμού των υπολογιστών ενδεχομένως να κρύβουν πολλούς κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητά τους

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα