“Εθνική συνεννόηση” ζητά ο Γ. Παπανδρέου

default image

Πρόταση στον πρόεδρο της Δημοκρατίας να ηγηθεί μιας κίνησης προστασίας του περιβάλλοντος θα υποβάλλει την Τετάρτη ο Γιώργος Παπανδρέου

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ  αναμένεται κατά την συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια την Τετάρτη να του ζητήσει να ηγηθεί μιάς εθνικής προσπάθειας για την προστασία του περιβάλλοντος και των δασών, όπως ανέφερε στην σημερινή συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του Κινήματος.

Ο Γ.Παπανδρέου διατύπωσε την ευχή να γίνει δεκτή από όλες τις πολιτικές δυνάμεις η  πρότασή του για συνάντηση των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων της Βουλής υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθώς, όπως τόνισε, “η εθνική συνεννόηση στο θέμα των πυρκαγιών, της διαφύλαξης των δασών και του περιβάλλοντος, θα δημιουργήσει ηθική και ψυχική ανάταση στους πολίτες”.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε, πάντως, ότι “δυστυχώς, για άλλη μια φορά, η κυβέρνηση απορρίπτει την συναίνεση” και εξέφρασε την ελπίδα “να αναθεωρήσει την αρνητική στάση της απέναντι στην πρότασή μας”.

“Σήμερα πενθούμε τους δύο πιλότους που έδωσαν την ζωή τους στην ηρωϊκή προσπάθεια να προστατεύσουν τον κοινό μας πλούτο και το δημόσιο συμφέρον”, τόνισε ο Γ. Παπανδρέου στην εισήγησή του στο Κοινοβουλευτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε ταυτόχρονα ότι “δεν είναι ώρα για κριτική. Αυτήν την κάναμε έγκαιρα και εις βάθος ώστε να συμβάλλουμε στην πρόληψη όσων σήμερα συμβαίνουν”.

Ο Γ. Παπανδρέου εξέφρασε την ευχή “αυτές να είναι οι τελευταίες θυσίες, καθώς είχαμε ανθρώπινες απώλειες και στην Κρήτη και στο Πήλιο” και τόνισε ότι τώρα είναι ιδιαίτερα σημαντικό το πώς θα δράσουμε για την προστασία των δασών και του περιβάλλοντος και για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Ακόμη ανέφερε ότι πρέπει να τελειώσει κάθε συζήτηση για την αναθεώρηση του άρθρου 24 του Συντάγματος, καθώς και μόνο η υποψία για τροπολογία που νομιμοποιεί τα αυθαίρετα στα δάση, τροφοδοτεί την αυθαιρεσία και την παρανομία. Ο Γ. Παπανδρέου τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ολοκληρωμένο πρόγραμμα και έχει καταθέσει συγκεκριμένο σχέδιο για το περιβάλλον και την προστασία των δασών.

Στην σημερινή συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ο Θόδωρος Πάγκαλος έκανε ενημέρωση για τις εκλογές της Τουρκίας – στις οποίες παρέστη ως παρατηρητής εκ μέρους του Συμβουλίου της Ευρώπης – και Βάσω Παπανδρέου έκανε εισήηση για τα θέματα της φτώχειας. Στο Κοινοβουλευτικό Συμβούλιο εισηγήσεις παρουσίασαν ο Ανδρέας Λοβέρδος για τα θέματα των πυρκαγιών, των μεγάλων έργων, του τρόπου ανάθεσης δημοσίων έργων και του “Πόρτο-Καρράς” και Ευάγγελος Αργύρης για θέματα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου πριν την ολοκλήρωση της σημερινής συνεδρίασης του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου,αναχώρησε για την Θεσσαλονίκη, όπου θα παραστεί στις κηδείες των πιλότων του πυροσβεστικού αεροσκάφους Καναντέρ.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα