Έτσι ξαφνικά, έρευνα σε βάρος γνωστού τραγουδιστή για φοροδιαφυγή

Διαβάζεται σε 2'
Έτσι ξαφνικά, έρευνα σε βάρος γνωστού τραγουδιστή για φοροδιαφυγή
Φωτογραφία αρχείου

Για ενδεχόμενη φοροδιαφυγή ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ ελέγχεται γνωστός Έλληνας τραγουδιστής. Έχει δεσμευτεί η περιουσία του από τις Αρχές, οι οποίες τον έβαλαν στο στόχαστρο μετά τις  χαμηλές φορολογικές του δηλώσεις.

Στο στόχαστρο της Αρχής κατά της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες βρίσκεται κορυφαίος Έλληνας τραγουδιστής, ο οποίος ελέγχεται για ενδεχόμενη φοροδιαφυγή ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ήδη η ανεξάρτητη αρχή έχει συντάξει πόρισμα στο οποίο προκύπτει ότι σε βάρος του σημαντικού λαϊκού τραγουδιστή υπάρχουν ενδείξεις για την τέλεση φοροδιαφυγής που σχετίζεται με άλλες επαγγελματικές του δραστηριότητες, πλην αυτές που σχετίζονται με το τραγούδι.

Ήδη, το πόρισμα της Αρχής βρίσκεται στην Εισαγγελία κατά του Οικονομικού Εγκλήματος, η οποία εδώ και περίπου ένα μήνα διενεργεί προκαταρκτική εξέταση τόσο σε βάρος του τραγουδιστή όσο και σε βάρος συνεργατών του.

Έχει δεσμευτεί η περιουσία του τραγουδιστή

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ήδη έχει δεσμευθεί η κινητή και ακίνητη περιουσία του τραγουδιστή, έως το ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ, ενώ έχουν «παγώσει» οι προσωπικοί του τραπεζικοί λογαριασμοί αλλά και οι λογαριασμοί που συνδέονται με την επαγγελματική του δραστηριότητα.

Τέλος, δεσμευμένα εμφανίζονται τόσο τα σκάφη όσο και οι θυρίδες που βρίσκονται στο όνομά του.

Αφορμή για τον έλεγχο του τραγουδιστή, ο οποίος έχει σημειώσει σημαντικές επιτυχίες τις τελευταίες δεκαετίες, ενώ παράλληλα με την δραστηριότητα του ως τραγουδιστή έχει αναπτύξει κι άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες, στάθηκαν οι χαμηλές φορολογικές του δηλώσεις, οι οποίες φαίνεται πως άγγιζαν το ποσό των 50.000 ευρώ, με αποτέλεσμα τα ενεργοποιηθούν οι φορολογικές αρχές πραγματοποιώντας αναλυτικό έλεγχο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα