Europride 2024: Ένα πολύχρωμο ποτάμι αγάπης πλημμύρισε την Θεσσαλονίκη

Διαβάζεται σε 4'
Europride 2024: Ένα πολύχρωμο ποτάμι αγάπης πλημμύρισε την Θεσσαλονίκη
NEWS24/7

Άτομα της παγκόσμιας ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας συμμετέχουν στην πολύχρωμη πορεία υπερηφάνειας του Thessaloniki Europride 2024.

Με πανηγυρισμούς ολοκληρώθηκε η πορεία υπερηφάνειας του Thessaloniki Europride 2024 με χιλιάδες άτομα να γεμίζουν λάμψη και χρώματα την πορεία, η οποία λίγο μετά τις 8 μ.μ. έφτασε στο πάρκο της ΧΑΝΘ από όπου ξεκίνησε.

Ζευγάρια, ατομικότητες, συλλογικότητες, σύμμαχοι, μια ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα χωρίς σύνορα, drag queens, ακόμα και γοργόνες συνέθεσαν το ποτάμι αγάπης που ξεχύθηκαν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

NEWS24/7

Η μεγάλη πορεία του θεσμού γιγαντώθηκε φέτος αφού για πρώτη φορά φιλοξενείται στην πόλη η ευρωπαϊκή διοργάνωση η οποία αποτελεί φάρο ισότητας και αποδοχής της διαφορετικότητας.

NEWS24/7

Το παρών στην πορεία έχουν δώσει και πολιτικά πρόσωπα, μεταξύ των οποίων ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο νυν δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, αλλά και ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζορτζ Τσούνης.

Ο Γιάννης Μπουτάρης παρακολουθεί το Europride 2024 NEWS 24/7

Η κεφαλή της πορείας έχει περάσει την Αριστοτέλους, η συμμετοχή του κόσμου είναι πρωτοφανής και οι εικόνες των μικρών παιδιών μαζί με τους γονείς τους, χαρίζουν ελπίδα.

NEWS 24/7

Ορθόδοξοι ΛΟΑΤΚΙ στο Thessaloniki EuroPride 2024
Ορθόδοξοι ΛΟΑΤΚΙ στο Thessaloniki EuroPride 2024 NEWS 24/7

«Εσείς που τώρα κοιτάτε την πορεία, ελάτε να παλέψουμε την ομοφοβία», φωνάζουν μέλη της διοργάνωσης και συμμετέχοντες καθώς διασχίζουν την Τσιμισκή με κατεύθυνση την λεωφόρο Νίκης.

Η παρουσία της αστυνομίας είναι ιδιαίτερα αυξημένη, καθώς διμοιρίες ένστολων συνοδεύουν και ταυτόχρονα περιφρουρούν την πορεία υπό το φόβο των επιθέσεων.

NEWS 24/7
NEWS 24/7

Τα άρματα με τη μουσική δίνουν τον παλμό της πορείας και η γιορτή της συμπερίληψης και των δικαιωμάτων έχει ξεκινήσει και επίσημα.

NEWS24/7

NEWS24/7
NEWS24/7
NEWS24/7

Στη συνέχεια, η παρέλαση κινήθηκε παραλιακά και οι χοροί συνεχίστηκαν αμείωτοι.

Στην ολοκλήρωση της πορείας, το stage του Thessaloniki Europride 2024 ανέβασε τα ντεσιμπέλ και υπό τους ήχους του “it’s raining men” προσκάλεσε τους συμμετέχοντες σε ένα ξέφρενο πάρτι – ύμνος στην αγάπη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα