Έβρος: Συγκλονιστική ανάρτηση πυροσβέστη που κοιμάται στο έδαφος μετά από μάχη με τη φωτιά – “Η δική μου ξαπλώστρα”

Έβρος: Συγκλονιστική ανάρτηση πυροσβέστη που κοιμάται στο έδαφος μετά από μάχη με τη φωτιά – “Η δική μου ξαπλώστρα”
Πυροσβέστης κοιμάται στο καμένο έδαφος στον Έβρο Facebook / @Μιλτος Δεληγιωργης

Ένας από τους πυροσβέστες που επιχείρησαν στη φωτιά της Ιτέας, δείχνει με μια φωτογραφία τις αντίξοες συνθήκες που βιώνουν. Κοιμάται στην καμένη γη, έχοντας για στρώμα τη μάνικα πυρόσβεσης.

Τεράστια μάχη, σε αντίξοες συνθήκες και με έλλειψη ουσιώδους υποστήριξης από την πολιτεία, δίνουν κάθε χρόνο οι πυροσβέστες που επιχειρούν στα πύρινα μέτωπα της χώρας μας, κάτι που έγινε και φέτος.

Δεν ήταν λίγες οι φορές που είδαμε “εικόνες ντροπής”, όπως το πρόσφατο παράδειγμα με τους δεκάδες εξαντλημένους πυροσβέστες που κοιμούνταν στο κατάστρωμα του πλοίου, κατά το ταξίδι της επιστροφής τους από τη Ρόδο.

Ένα παράδειγμα από τις δυσκολίες που καλούνται να αντιμετωπίσουν, όπως και την εξουθένωση που βιώνουν, έδειξε με μια φωτογραφία που δημοσίευσε στα social media ο πυροσβέστης Μίλτος Δεληγιώργης.

Η ανάρτηση του πυροσβέστη

Ο Μίλτος Δεληγιώργης είναι ένας από τους πυροσβέστες που επιχείρησαν στις φωτιές που ξέσπασαν στον Έβρο.

Στη φωτογραφία που ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, φαίνεται ο ίδιος να κοιμάται στο καμένο έδαφος της Ιτέας, έπειτα από ολονύκτια μάχη με τις φλόγες, έχοντας για στρώμα τη μάνικα πυρόσβεσης.

Όπως έγραψε: Μετά από ολονύκτια μάχη με τις φλόγες, άπλωσα την δική μου ξαπλώστρα. Εσύ όταν βρεις θέση στην άμμο έλα να σου δώσω και την δική μου πετσέτα, γιατί μάλλον δεν θα την χρειαστώ φέτος. 05/08/2023″.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα