Έβρος: Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία για τον πυροβολισμό του συνοριοφύλακα από την τουρκική πλευρά

Διαβάζεται σε 3'
Έβρος: Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία για τον πυροβολισμό του συνοριοφύλακα από την τουρκική πλευρά
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Οι γιατροί δεν κατάφεραν τελικά να αφαιρέσουν τη σφαίρα που δέχτηκε στον Έβρο ο 56χρονος συνοριοφύλακας, προκειμένου να μη θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή του. Η πρώτη εικόνα από τις έρευνες.

Από τύχη ζει ο 56χρονος Αρχιφύλακας της Συνοριακής Φύλαξης, μετά τον σοβαρό τραυματισμό που υπέστη το απόγευμα του Σαββάτου στο Σουφλί Έβρου, στα ελληνοτουρκικά σύνορα, καθώς η σφαίρα που δέχτηκε, έπληξε τον σπλήνα και το έντερό του.

Μετά από πολύωρη χειρουργική επέμβαση αποκαταστάθηκαν οι βλάβες στα όργανά του, όμως δεν κατέστη δυνατό τελικά να αφαιρεθεί η σφαίρα καθώς οι γιατροί έκριναν ότι στο σημείο που είχε σφηνωθεί, αν το δοκίμαζαν, θα έθεταν σε κίνδυνο τη ζωή του. Έτσι, αυτή η απόπειρα ενδεχομένως να γίνει σε δεύτερο χρόνο.

Από την πύλη εισόδου του τραύματος καταλήγουν στο συμπέρασμα πως η σφαίρα είναι διαμετρήματος των 9 χιλιοστών από πιστόλι και όχι από πολεμικό τυφέκιο. Αυτό το στοιχείο, από μόνο του, ενισχύει την εκδοχή ότι ο πυροβολισμός μπορεί να προέρχεται από κάποιον διακινητή.

Ως προς το άτομο που πυροβόλησε θα ελεγχθούν και τα υλικά από το drone, μήπως προκύψει κάποια εικόνα που να προδίδει την ταυτότητα του δράστη, αν και τα πλάνα που έχουν καταγραφεί είναι μόνο από την ελληνική πλευρά των συνόρων.

Στο σημείο που έγινε το περιστατικό δεν υπάρχει φράχτης και η ελληνική περιπολία δεν συνοδευόταν από προσωπικό της FRONTEX.

Ο 56χρονος είναι από τους πρώτους συνοριοφύλακες που υπηρέτησαν στην ΕΛ.ΑΣ, με πολλά χρόνια εμπειρίας. Είναι παντρεμένος και πατέρας ενός αγοριού, που πλέον υπηρετεί και αυτός στην ΕΛ.ΑΣ, και συγκεκριμένα στα ΜΑΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια αποτροπής εισόδου μεταναστών εντός της ελληνικής Επικράτειας -οι οποίοι απωθήθηκαν πίσω στην τουρκική πλευρά- ακούστηκαν πυροβολισμοί που προέρχονταν από την τουρκική πλευρά και ο Έλληνας Αρχιφύλακας είπε στους άλλους τρεις συναδέλφους του, που ήταν μαζί του στην περιπολία, πως ένιωσε ένα έντονο κάψιμο στην κοιλιά και στη συνέχεια έπεσε αιμόφυρτος στο έδαφος.

Για το σοβαρό αυτό επεισόδιο εκδόθηκε χθες επίσημη ανακοίνωση από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. που αναφέρει:

«Το Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024 και περί ώρα 18.20 σε παρέβρια περιοχή του Σουφλίου Έβρου, Έλληνες συνοριοφύλακες που περιπολούσαν στην περιοχή και κατά τη διάρκεια επιχείρησης αποτροπής παράνομης εισόδου μεταναστών από την Τουρκία στη χώρα μας, δέχθηκαν πυροβολισμούς από άγνωστα άτομα ευρισκόμενα στην τουρκική πλευρά.

Από τους πυροβολισμούς τραυματίσθηκε Έλληνας συνοριοφύλακας, ο οποίος μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου για παροχή πρώτων βοηθειών. Το όλο περιστατικό ερευνάται από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα