Φωτιές: Πύρινα μέτωπα σε Εύβοια και Ροδόπη – Ήχησε το 112

Διαβάζεται σε 2'
Φωτιές: Πύρινα μέτωπα σε Εύβοια και Ροδόπη – Ήχησε το 112
Φωτογραφία αρχείου INTIME

Συναγερμός στην Πυροσβεστική για νέα μέτωπα φωτιάς, αυτή τη φορά στην Εύβοια και τη Ροδόπη.

Συνεχίζεται η μάχη κατάσβεσης φωτιών ανά την επικράτεια. Με το μεγάλο μέτωπο να βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην Άνδρο, νέες εστίες ξέσπασαν σε δασική έκταση στο Κοντοδεσπότι Ευβοίας καθώς και στους Ασκητές Ροδόπης.

Στην Εύβοια σπεύδουν και επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 16 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος. Από αέρος συνδράμουν 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

«Η φωτιά είναι μεγάλη, και η δασική έκταση και έχω ζητήσει την συνδρομή εναέριων δυνάμεων καθώς πνέουν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή» δήλωσε στο evima.gr ο δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων, Γιώργος Ψαθάς.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική στην ευρύτερη περιοχή, με ελιές και χαμηλή βλάστηση, πνέουν ισχυροί άνεμοι. Προς το παρόν δεν υπάρχει πληροφορία για κατοικημένη ζώνη σε κίνδυνο.

 

Την ίδια στιγμή, φωτιά μαίνεται σε δασική έκταση στους Ασκητές Ροδόπης, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στην Πυροσβεστική.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, για την κατάσβεση έχουν κινητοποιηθεί τόσο επίγειες όσο και εναέριες δυνάμεις. Συγκεκριμένα από εδάφους επιχειρούν 30 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρων και 11 οχήματα. Παράλληλα, ρίψεις νερού κάνουν 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Στο μεταξύ, εστάλη μήνυμα 112 στους κατοίκους της περιοχής ασκητές προκειμένου να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα