Εύβοια: Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα – Σε ύφεση το μέτωπο στο Αλιβέρι

Εύβοια: Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα – Σε ύφεση το μέτωπο στο Αλιβέρι
Ελικόπτερο της Πυροσβεστικής επιχειρεί σε φωτιά - Φωτό αρχείου Eurokinissi

Καλύτερη είναι η εικόνα από το πύρινο μέτωπο στο Αλιβέρι Ευβοίας. Εναέρια μέσα επιχειρούν σε δυσπρόσιτα σημεία, για να κατασβήσουν και τις τελευταίες εστίες. Αυξημένος ο κίνδυνος πυρκαγιάς στην περιοχή και σήμερα.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται και για σήμερα, Παρασκευή (7/7) στην Εύβοια, σύμφωνα με τον σχετικό χάρτη της Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα, ο Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς προβλέπει για σήμερα υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) σε Αττική, Εύβοια, Αχαΐα, Ηλεία, Μεσσηνία, στα νησιά ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα, την Κρήτη και σε περιοχές του Ιονίου.

Ο χάρτης:

Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Σε ύφεση η φωτιά στο Αλιβέρι

Καλύτερη είναι η εικόνα από τη φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Πέμπτης (6/7) σε διασική έκταση με χαμηλή βλάστηση στο Αλιβέρι της Εύβοιας.

Από νωρίς το πρωί “σηκώθηκαν και εναέρια. Συγκεκριμένα, τρία αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα επιχειρούν αυτή τη στιγμή, για να σβήσουν και τις τελευταίες εστίες, οι οποίες καίνε στο βουνό του προφήτη Ηλά, σε δυσπρόσιτα σημεία.

Παράλληλα, οι δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύθηκαν με άλλες δυνάμεις από την Κεντρική Μακεδονία. Έτσι, στο μέτωπο του Αλιβερίου επιχειρούν συνολικά 107 πυροσβέστες με 6 πεζοπόρα τμήματα και 35 υδροφόρα οχήματα.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας το πύρινο μέτωπο έκανε κύκλο, αγκαλιάζοντας ολόκληρο το βουνό με χαμηλή βλάστηση.

Αρχικά κατευθύνθηκε προς τα νταμάρια που υπάρχουν στην περιοχή για να ανακοπεί η πορεία του. Ωστόσο, βρήκε διέξοδο προς τον Προφήτη Ηλία παρά το γεγονός ότι βαριά χωματουργικά μηχανήματα που διέθεσε η Περιφέρεια Στερεάς προσπαθούσαν μέσα στο σκοτάδι να ανοίξουν ζώνες, για να μπορέσουν να φτάσουν τα πυροσβεστικά οχήματα και οι πυροσβέστες κοντά στο μέτωπο.

Παρά τους αρχικούς φόβους για πιθανότητα επέκτασης στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις της περιοχής, μεταξύ των οποίων η ΔΕΗ και ΑΓΕΤ Ηρακλής, τέτοια απειλή δεν υπήρξε, όπως δεν κινδύνευσαν κατοικημένες περιοχές.

Όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, “η φωτιά έχει οριοθετηθεί περιμετρικά και βρισκόμαστε σε στάδιο, ώστε να τεθεί υπό μερικό έλεγχο σύντομα. Οι επίγειες δυνάμεις έκαναν τεράστια δουλειά όλο το βράδυ”, ενώ διευκρινίζει ότι ουδέποτε κινδύνευσε εργοστάσιο της ΔΕΗ ή άλλες βιομηχανικές εγκαταστάσεις κι ούτε υπήρξε εισήγηση εκκένωσης για κάποιον οικισμό.

Συνελήφθη 75χρονος – Πιθανόν η φωτιά να ξέσπασε από τα μελίσσια του

Όπως έγινε νωρίτερα γνωστό, το βράδυ της Πέμπτης (6/7) συνελήφθη ένας 75χρονος άνδρας, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια σε δασική έκταση, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών καπνίσματος μελισσοκυψελών, στη θέση Μηλάκι της Τ.Κ. Καλεντζίου του δήμου Κύμης-Αλιβερίου Ευβοία.

Ο ηλικιωμένος φέρεται να εκτελούσε εργασίες καπνίσματος μελισσών στην περιοχή και να προκάλεσε την πυρκαγιά. Σημειώνεται ότι κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν στην κάμερα της ΕΡΤ, ότι η φωτιά ξεκίνησε από απερισκεψία κατοίκου, που διατηρεί μελίσσια στην περιοχή και εκτελούσε εργασίες.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα