Εύβοια: Οριοθετήθηκε η φωτιά στο Αλιβέρι

Εύβοια: Οριοθετήθηκε η φωτιά στο Αλιβέρι
Φωτιά eurokinissi

Καίριας σημασίας ήταν η συμβολή των εναέριων μέσων στην προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς στο Αλιβέρι. Παραμένει υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς την Παρασκευή (7/7).

Περιορίστηκε το μέτωπο της φωτιάς στο Αλιβέρι, μετά από την πρωινή επιχείρηση 4 αεροσκαφών και 2 ελικοπτέρων πάνω από τις φλόγες δίνοντας τη δυνατότητα στις επίγειες δυνάμεις να οριοθετήσουν τελικά την πυρκαγιά.

Αυτή την ώρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να απομακρύνουν τον οποιοδήποτε κίνδυνο. Οι 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της Πυροσβεστικής, τα 35 οχήματα και οι 107 πυροσβέστες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή έδωσαν πραγματική μάχη όλη τη νύχτα, ενώ βαριά χωματουργικά μηχανήματα διέθεσε το ΓΕΕΘΑ για να δημιουργηθούν προσβάσεις.

Στην προσπάθεια κατάσβεσης μετείχαν εθελοντές αλλά και μηχανήματα όπως και υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Συνελήφθη 75χρονος – Πιθανόν η φωτιά να ξέσπασε από τα μελίσσια του

Όπως έγινε νωρίτερα γνωστό, το βράδυ της Πέμπτης (6/7) συνελήφθη ένας 75χρονος άνδρας, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια σε δασική έκταση, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών καπνίσματος μελισσοκυψελών, στη θέση Μηλάκι της Τ.Κ. Καλεντζίου του δήμου Κύμης-Αλιβερίου Ευβοία.

Ο ηλικιωμένος φέρεται να εκτελούσε εργασίες καπνίσματος μελισσών στην περιοχή και να προκάλεσε την πυρκαγιά. Σημειώνεται ότι κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν στην κάμερα της ΕΡΤ, ότι η φωτιά ξεκίνησε από απερισκεψία κατοίκου, που διατηρεί μελίσσια στην περιοχή και εκτελούσε εργασίες.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Παρασκευή (7/7)

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται και για σήμερα, Παρασκευή (7/7) στην Εύβοια, σύμφωνα με τον σχετικό χάρτη της Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα, ο Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς προβλέπει για σήμερα υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) σε Αττική, Εύβοια, Αχαΐα, Ηλεία, Μεσσηνία, στα νησιά ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα, την Κρήτη και σε περιοχές του Ιονίου.

Ο χάρτης:

Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα