Εύβοια: Στον Εισαγγελέα οι γονείς του 23χρονου ΑμεΑ που πέθανε από θερμοπληξία στο αμάξι

Διαβάζεται σε 2'
Εύβοια: Στον Εισαγγελέα οι γονείς του 23χρονου ΑμεΑ που πέθανε από θερμοπληξία στο αμάξι
ISTOCK

Οι γονείς του 23χρονου ΑμεΑ που εντοπίστηκε στο αυτοκίνητο χωρίς τις αισθήσεις του, συνελήφθησαν με την κατηγορία της έκθεσης σε κίνδυνο.

Στον εισαγγελέα θα οδηγηθούν σήμερα, Τρίτη (16/07), οι γονείς του 23χρονου νεαρού ΑμεΑ, ο οποίος πέθανε από θερμοπληξία, αφού έμεινε για ώρες στο αυτοκίνητό τους.

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στην Αμάρυνθο της Εύβοιας, το πρωί της Κυριακής (14/07). Οι γονείς συνελήφθησαν με την κατηγορία της έκθεσης σε κίνδυνο.

Ο 23χρονος εντοπίστηκε από τους γονείς του, ξεχασμένος στο όχημά τους, χωρίς να έχει τις αισθήσεις του. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και κατέληξε.

Οι Αρχές έχουν ζητήσει τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής, η οποία αναμένεται να ρίξει “φως” στα ακριβή αίτια του θανάτου του άτυχου 23χρονου, ο οποίος ζούσε με την οικογενειά του.

Το χρονικό

Οι γονείς ενός 23χρονου από την Αλβανία, που αντιμετώπιζε νευροψυχολογική διαταραχή (αυτισμό – με νοητική υστέρηση), βρήκαν χθες τον γιο τους κλεισμένο μέσα στο αυτοκίνητό τους, το οποίο ήταν σταθμευμένο και ξεκλείδωτο έξω από το σπίτι τους.

Ο 23χρονος είχε χάσει τις αισθήσεις του από την πολύωρη παραμονή του στην ζέστη και τον ήλιο, χωρίς να γίνει αντιληπτός εγκαίρως από τον 56χρονο πατέρα και την 48χρονη μητέρα του.

Στις 12:00 το μεσημέρι, όταν τον εντόπισαν, τον μετέφεραν με ιδία μέσα στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου και ακολούθως διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στην παθολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας, όπου κατέληξε χθες αργά το βράδυ.

Σύμφωνα με τους γιατρούς του Νοσοκομείου, ο άτυχος 23χρονος διεκομίσθη εκεί χωρίς επίπεδο συνείδησης, μετά από την πολύωρη αναμονή σε αυτοκίνητο και κάτω από υψηλές θερμοκρασίες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα