Εξαφάνιση Μάικλ Μόσλεϊ: Οι σουρεαλιστικές ομοιότητες με υπόθεση εξαφάνισης του 2019

Διαβάζεται σε 5'
Εξαφάνιση Μάικλ Μόσλεϊ: Οι σουρεαλιστικές ομοιότητες με υπόθεση εξαφάνισης του 2019
Ο Μάικλ Μόσλεϊ κατά τις διακοπές του στη Σύμη, πριν την εξαφάνιση του. Facebook

Όσο οι έρευνες για τον εντοπισμό του Βρετανού παρουσιαστή Μάικλ Μόσλεϊ συνεχίζονται, μία παρόμοια ιστορία εξαφάνισης ενός Ουαλού στη Ζάκυνθο το 2019 έρχεται στην επιφάνεια.

Η μυστηριώδης υπόθεση εξαφάνισης του Βρετανού Μάικλ Μόσλεϊ στη Σύμη έχει τραβήξει την προσοχή διεθνώς, με την είδηση να κάνει τον γύρο του κόσμου και κάθε νέα εξέλιξη να φέρνει το νησί στο επίκεντρο της παγκόσμιας ειδησεογραφίας.

Παρά τις εντατικές έρευνες που συνεχίζονται από τις αρχές και τους εθελοντές, η τύχη του 67χρονου Μόσλεϊ παραμένει άγνωστη, με την υπόθεση να αποτελεί ακόμα ένα άλυτο μυστήριο.

Μόλις χθες, τα σενάρια που εξέταζαν οι Αρχές για την εξαφάνιση του 67χρονου Μόσλεϊ ανατράπηκαν, αφού στιγμιότυπα από κάμερες ασφαλείας δείχνουν τον Βρετανό παρουσιαστή να περπατά σε κεντρικό δρόμο στην περιοχή Πεδί. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, ο Μόσλεϊ κρατά ομπρέλα και περπατά σε κατοικημένη περιοχή επομένως έχει περάσει με ασφάλεια το επικίνδυνο μονοπάτι από την παραλία του Αγίου Νικολάου.

Τα τελευταία στοιχεία ίσως να έκαναν και τον γιο ενός άνδρα που εξαφανίστηκε στην Ελλάδα το 2019 να προτρέπει την οικογένεια του Βρετανού παρουσιαστή να μην εγκαταλείψει τις προσπάθειες και να συνεχίσει την έρευνα για τον εντοπισμό του, με τις δύο υποθέσεις να έχουν αρκετά κοινά σημεία.

Ο Ουαλός Τζον Τόσελ (John Tossell) από το Bridgend εξαφανίστηκε στη Ζάκυνθο πριν από πέντε χρόνια τον ίδιο μήνα με τον Μόσλεϊ.

Ο Τόσελ βρισκόταν στην τρίτη ημέρα των διακοπών του με τη σύντροφό του, Τζίλιαν, όταν εξαφανίστηκε αφού πήγε μια βόλτα για να επισκεφθεί ένα μοναστήρι στο όρος Σκόπος.

Όταν δεν επέστρεψε, άρχισε η αναζήτησή του, με τον γιο του να τον περιγράφει ως έναν “γυμνασμένο άνθρωπο” και ικανό να κάνει την πεζοπορία στο βουνό. Κάμερα κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης τον κατέγραψε να περνάει από ένα ξενοδοχείο και να κατευθύνεται έξω από την πόλη προς το Βασιλικό.

Όταν οι τοπικές αρχές διέκοψαν τις έρευνες μετά από πέντε ημέρες, η κόρη του Τόσελ, Κέϊτι, ξεκίνησε μια εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων και με τις 7.000 λίρες που συγκέντρωσε επιστράτευσε την ομάδα ορεινής διάσωσης Western Beacons στο νησί για να συνεχίσει τις έρευνες.

Η ομάδα δεν βρήκε κανένα ίχνος του Ουαλού, με την υπόθεση εξαφάνισής του να παραμένει άλυτη πέντε χρόνια μετά.

Η εξαφάνιση του Μόσλεϊ ξύπνησε νέες μνήμες στην οικογένεια του Τόσελ, κυρίως λόγω της ομοιότητας μεταξύ των δύο περιπτώσεων.

“Ίδια ιστορία αλλά διαφορετικό πρόσωπο”

“Όταν διαβάζω την ιστορία του Μάικλ Μόσλεϊ, είναι σαν να είναι κομμένη και ραμμένη η ιστορία του πατέρα μου”, δήλωσε ο γιος του Τόσελ, Γκάρι, στο Sky News.

Πήγε μια βόλτα και εξαφανίστηκε! Ως οικογένεια είπαμε ότι αυτό είναι σουρεαλιστικό. Είναι η ίδια ιστορία αλλά ένα διαφορετικό πρόσωπο“, είπε ο ίδιος και έστειλε το δικό του μήνυμα στην οικογένεια του παρουσιαστή: “Εύχομαι μόνο αγάπη στην οικογένεια Μόσλεϊ, καθώς ξέρω ακριβώς τι περνούν και πρέπει να είναι τρομερό γι’ αυτούς. Θέλω να τους πω να μην τα παρατήσουν”.

Η οικογένεια του Τόσελ αρνήθηκε να τερματίσει την έρευνά της, αλλά υποψιάζεται ότι είτε πρόκειται για εγκληματική ενέργεια είτε για πιθανή εμπλοκή τρίτων, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα πάρουν ποτέ τις απαντήσεις που επιθυμούν.

“Ο πατέρας μου φορούσε ένα μπλε μπλουζάκι και η αστυνομία τον έψαξε στο μονοπάτι μέσα από το αυτοκίνητο. Δεν βγήκαν ποτέ από αυτό. Είπαν ότι θα ερχόταν μια ομάδα από την Αθήνα με σκύλους και ειδικούς, αλλά για κάποιο λόγο αυτό ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή. Πέντε ημέρες αργότερα σταμάτησαν εντελώς την έρευνα. Πέντε μέρες μόνο. Είπαν ότι πρέπει να έφυγε από το νησί, αλλά όταν έφυγε από το ξενοδοχείο είχε 10 ευρώ και ένα μπουκάλι νερό – με αυτά δεν μπορείς να πας μακριά. Ως οικογένεια πιστεύουμε ότι είτε πρόκειται για ληστεία που πήγε στραβά είτε για τροχαίο με εγκατάλειψη. Οι άνθρωποι δεν εξαφανίζονται έτσι απλά”.

Όπως αναφέρει το Sky News, με την υπόθεση εξαφάνισης του Τόσελ ασχολήθηκε η εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη “Φως στο Τούνελ“, που προσπάθησε να συνθέσει τις τελευταίες κινήσεις του με την ελπίδα να αποκαλύψει νέες πληροφορίες, αν και δεν τα κατάφερε.

Η οικογένεια Τόσελ πίεσε για τη διενέργεια ποινικής έρευνας σχετικά με την εξαφάνιση του Ουαλού και προέτρεψε όσους πήγαν διακοπές στη Ζάκυνθο τον Ιούνιο του 2019 να ελέγξουν αν ο ίδιος εμφανιζόταν στο φόντο οποιασδήποτε φωτογραφίας διακοπών.

Το χρονικό της εξαφάνισης του Μόσλεϊ

Ο 67χρονος παρουσιαστής βρίσκονταν στην παραλία του Αγίου Νικολάου Σύμης μαζί με φίλους τους και όταν λίγο μετά τη μία το μεσημέρι της Τετάρτης (05/06) αποφάσισαν να επιστρέψουν με το καραβάκι εκείνος θέλησε να γυρίσει πίσω στην Σύμη με πεζοπορία προς το Πέδι.

Οι ώρες περνούσαν όμως και αυτός παρέμενε άφαντος, ενώ η περιοχή είναι εξαιρετικά βραχώδης και δύσκολη για πεζοπορία με αρκετούς κινδύνους. Τελικά, η σύζυγός του δήλωσε την εξαφάνισή του το πρωί της Πέμπτης.

Ποιος είναι ο Μάικλ Μόσλεϊ

Ο πτυχιούχος φιλοσοφίας, πολιτικής και οικονομίας στο Oxford University και κάτοχος πτυχίου γιατρού από το Royal Free Hospital του Λονδίνου, έγινε γνωστός από εκπομπές που προβλήθηκαν στο BBC.

Μια ερευνούσε την κατάσταση που επικρατούσε στο σύστημα υγείας της Μεγάλης Βρετανίας, μια άλλη “την αλήθεια για την άσκηση” και μια τρίτη το πόσο αποτελεσματικές είναι οι πιο γνωστές δίαιτες.

Τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει podcast στο BBC Radio 4. Είναι παντρεμένος με την γιατρό Clare Bailey και έχουν τέσσερα παιδιά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα