Εξαρθρώθηκε κύκλωμα σωματεμπορίας – Κρατούσαν φυλακισμένες 20 γυναίκες σε ξενοδοχείο της λεωφόρου Συγγρού

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα σωματεμπορίας – Κρατούσαν φυλακισμένες 20 γυναίκες σε ξενοδοχείο της λεωφόρου Συγγρού
Kακοποίηση (φωτογραφία αρχείου) iStock

Στην σύλληψη 8 μελών κυκλώματος σωματεμπορίας προχώρησαν οι αρχές. Μετέφεραν νεαρές γυναίκες από χώρες της Λατινικής Αμερικής στην Ελλάδα.

Τουλάχιστον 20 γυναίκες κρατούσε φυλακισμένες σε ξενοδοχείο της Αθήνας κύκλωμα σωματεμπορίας που εξάρθρωσε η ασφάλεια Αττικής σε συνεργασία με την υπηρεσία εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την έρευνα, τα μέλη του κυκλώματος μετέφεραν νεαρές γυναίκες από χώρες της Λατινικής Αμερικής στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, έχουν συλληφθεί 8 μέλη του κυκλώματος Έλληνες και Αλλοδαποί.

Μια καταγγελία θύματος, για τον εφιάλτη που ζούσε στα χέρια των μαστροπών, στην Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Α21» βοήθησε τους αστυνομικούς του Οργανωμένου Εγκλήματος, να φτάσουν στην εξάρθρωση του κυκλώματος που δρούσε από τον Μάιο του 2022.

Όπως δήλωσε ο Γιάννης Σκούρας Διοικητής της Ασφάλειας Αττικής: «Αστυνομικοί προσποιούμενοι τους πελάτες, επισκέφθηκαν τα τρία ξενοδοχεία που κρατούσαν τις εκδιδόμενες γυναίκες. Τους έδωσαν προσημειωμένα χαρτονομίσματα, και όταν τα παρέλαβαν προσήχθησαν στην Ασφάλεια Αττικής. Ταυτόχρονα, άλλοι αστυνομικοί, πέρασαν χειροπέδες στους τρεις οδηγούς, που μετέφεραν τα θύματα στα ερωτικά ραντεβού».

Η Κωνσταντίνα Δημογλίδου Εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, ανέφερε ότι: «Στρατολογούσαν νεαρές γυναίκες που αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής και με απατηλές υποσχέσεις τις έπειθαν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα. Όταν έφταναν στην Αθήνα, τις έκλειναν σε ξενοδοχείο στη Λ. Συγγρού και της ανάγκαζαν να πραγματοποιούν ερωτικά ραντεβού, σχεδόν όλο το 24ωρο».

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, δήλωσε: «Η ελληνική αστυνομία για την εξάρθρωση του κυκλώματος, συνεργάστηκε με τις αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κολομβίας, αλλά της ΜΚΟ OUR GREECE και Α21».

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ο 37χρονος αρχηγός του κυκλώματος, ο Αιγύπτιος ξενοδόχος, τρεις οδηγοί που μετέφεραν τα θύματα τράφικινγκ και τρεις κοπέλες του τηλεφωνικού κέντρου που έκλειναν τα ερωτικά ραντεβού.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα