Έξι μήνες ‘εκτός’ βγήκε δικαστής λόγω καθυστερήσεων

Έξι μήνες ‘εκτός’ βγήκε δικαστής λόγω καθυστερήσεων
ΑΘΗΝΑ-Συνεδριάζει η Ολομέλεια του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες. (Eurokinissi-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ ) Eurokinissi

Το ΣτΕ της επέβαλε ποινή προσωρινής παύσης έξι μηνών από τα καθήκοντά της γιατί δεν εξέδωσε 265 αποφάσεις σε τρία χρόνια

Στην καθυστέρηση της απονομής Δικαιοσύνης συνέβαλε -και απ’ότι φαίνεται αποφασιστικά- μία πρωτοδίκης των διοικητικών δικαστηρίων, η οποία μέσα σε τρία χρόνια άργησε να εκδόσει συνολικά 265 αποφάσεις, πέρα από το ανώτατο όριο των οκτώ μηνών.

Το αποτέλεσμα ήταν η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας να της ορίσει ποινή παύσης έξι μηνών από τα καθήκοντά της, χωρίς το διάστημα αυτό να λαμβάνει αποδοχές.

Η δικαστική λειτουργός την επίμαχη τριετία (2009-2012) έλαβε συστάσεις και μία νέα προθεσμίαγια να περαιώσει το έργο της. Τελικά κρίθηκε ότι υπάρχει αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην εκτέλεση των καθηκόντων της και ότι “δεν καταβάλλει την απαιτούμενη ιδιαίτερη προσπάθεια”.

Να σημειωθεί πως το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο της επέβαλε  την ποινή της 6μήνης παύσης, ενώ η δικαστής στη συνέχεια δημοσίευσε 170 εκκρεμείς αποφάσεις. Αργότερα το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό της επέβαλε την πειθαρχική ποινή της οριστικής παύσης, με αποτέλεσμα εκείνη να προσφύγει στο ΣτΕ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα