Φυλακές Κορυδαλλού: Ανιχνευτής μετάλλων εντόπισε όπλο σε τοίχο κελιού

Διαβάζεται σε 2'
Φυλακές Κορυδαλλού: Ανιχνευτής μετάλλων εντόπισε όπλο σε τοίχο κελιού
ΕΛ.ΑΣ

Ένα όπλο βρέθηκε επιμελώς κρυμμένο σε υπό κατασκευή κελί των φυλακών Κορυδαλλού, που ήταν άδειο από τον Αύγουστο του 2023.

Συναγερμός σήμανε στις Φυλακές Κορυδαλλού ύστερα από τον εντοπισμό πιστολιού, χτισμένο μέσα σε τοίχο κελιού.

Στο συγκεκριμένο κελί έχουν κρατηθεί κατά καιρούς πάνω από 100 ποινικοί. Αυτό το χρονικό διάστημα ήταν άδειο και επρόκειτο να μπει άλλος κρατούμενος. Πριν γίνει αυτό και μετά από αξιοποίηση πληροφοριών πραγματοποιήθηκε έλεγχος με ανιχνευτή μετάλλων και εντοπίστηκε το όπλο στον τοίχο, που είναι άγνωστο πόσο καιρό ήταν εκεί.

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε έρευνα στην Δ΄ Πτέρυγα στους κοινόχρηστους χώρους και στο κελί 113, το οποίο είναι κενό και βρίσκεται υπό κατασκευή .

Στο εν λόγω κελί βρέθηκε επιμελώς κρυμμένο εντός κτισμένου τοίχου ένα πυροβόλο όπλο πιστόλι STAR EIBAR SPAIN  με γεμιστήρα με 19 σφαίρες, το οποίο ήταν λυμένο σε επιμέρους τμήματα εντός έξι αυτοσχέδιων δεμάτων.

Συγκεκριμένα τα τμήματα του όπλου που ανευρέθησαν ήταν:

1) Μία γεμιστήρα τυλιγμένη σε αυτοσχέδια συσκευασία αλουμινόχαρτου και χαρτοταινίας 2) ένα ελατήριο όμοια τυλιγμένο

3) Το κλείστρο του πιστολιού όμοια τυλιγμένο

4) Η λαβή του όπλου όμοια τυλιγμένη

5) Η κάνη του όπλου όμοια τυλιγμένη

6) Δεκαεννέα φυσίγγια όμοια τυλιγμένα

Τα τμήματα του όπλου εντοπίστηκαν μέσω μεταλλικού ανιχνευτή (garret) και εν συνεχεία τρύπησαν τον τοίχο και τα εντόπισαν.

Για το περιστατικό διενεργείται έρευνα ώστε να διαπιστωθεί ποιος κρατούμενος, με ποιον τρόπο, πότε και με τις σκοπούς είχε προχωρήσει σε αυτή την πράξη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα