Φυλακές Κορυδαλλού: Τι οδήγησε στην άγρια συμπλοκή με ένα νεκρό

Διαβάζεται σε 2'
Φυλακές Κορυδαλλού: Τι οδήγησε στην άγρια συμπλοκή με ένα νεκρό
INTIME

Άγρια συμπλοκή με έναν νεκρό σημειώθηκε, την Τετάρτη, στις φυλακές Κορυδαλλού.

Συναγερμός σήμανε νωρίτερα στην Αστυνομία, μετά από αιματηρή συμπλοκή μεταξύ κρατουμένων της Δ’ Πτέρυγας των Φυλακών Κορυδαλλού για ασήμαντη αφορμή.

Από τη συμπλοκή κατέληξε νεκρός από μαχαίρωμα ένας 35χρονος αλβανικής καταγωγής και τραυματίστηκε ακόμη ένας 45χρονος Κοσοβάρος.

Ο νεκρός εξέτιε ποινή για δύο ληστείες μετά φόνου που είχε διαπράξει το 2017, ενώ ένα χρόνο μετά είχε αποδράσει κατά την μεταγωγή του από την Κρήτη στην Αθήνα και είχε συλληφθεί εκ νέου δύο ημέρες μετά.

Ο τραυματίας εξέτιε ποινή για ναρκωτικά.

INTIME

Η αφορμή για τη συμπλοκή

Αφορμή για την συμπλοκή φαίνεται πως δόθηκε όταν οι υπεύθυνοι των φυλακών ζήτησαν από τους κρατούμενους να επιστρέψουν στα κελιά τους λόγω υψηλών θερμοκρασιών. Κάποιοι δέχτηκαν και κάποιοι αρνήθηκαν και ξέσπασε τσακωμός μεταξύ τους, με αποτέλεσμα να καταλήξει στην αιματηρή συμπλοκή που φαίνεται ότι οφειλόταν στο ποια ομάδα θα είχε τον πρώτο λόγο.

Πλέον, η κατάσταση είναι ήρεμη παρ’ ότι κάποιοι κρατούμενοι αρνήθηκαν προηγουμένως να επιστρέψουν στα κελιά τους. Για το λόγο αυτό, εντός της φυλακής ήταν σε αναμονή και δύναμη της ΟΠΚΕ, η οποία εν τέλει δεν χρειάστηκε να επέμβει.

Παράλληλα, διενεργείται έρευνα από την Ασφάλεια για να διαπιστωθούν και να τακτοποιηθούν οι δράστες και αναλύεται βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας των φυλακών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα