Folli Follie: Ποινές κάθειρξης για την οικογένεια Κουτσολιούτσου – Ποιος πάει φυλακή

Διαβάζεται σε 3'
Δημήτρης Κουτσολιούτσος
Δημήτρης Κουτσολιούτσος EUROKINISSI

Ποινές κάθειρξης από 10 έως 17 έτη επιβλήθηκαν στους 5 καταδικασθέντες για την υπόθεση της Folli – Follie.

Μετά την καταδίκη για 5 κατηγορούμενους, ανάμεσά τους και η οικογένεια Κουτσολιούτσου, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων γνωστοποίησε και τις ποινές για τους ενόχους της πολύκροτης υπόθεσης της Folli Follie.

Συγκεκριμένα, επέβαλε τις εξής ποινές:

  • Κάθειρξη 17 ετών στον επικεφαλής του ομίλου, Δημήτρη Κουτσολιούτσο
  • Κάθειρξη 11 ετών στον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο
  • Κάθειρξη 10 ετών στην Καίτη Κουτσολιούτσου
  • Κάθειρξη 10 έτη στη συνεργάτιδα του Δημ. Κουτσολιούτσου
  • Κάθειρξη 15 ετών στον καταζητούμενο Ι.Μ.

Σε κατ’ οίκον περιορισμό

Σε κατ’ οίκον περιορισμό θα βρίσκονται πλέον ο επικεφαλής της Folli-Follie Δημ. Κουτσολιουτσος και η σύζυγος του Καίτη.

Το δικαστήριο δεν χορήγησε για τους δύο ανασταλτικό στην έφεση, ωστόσο έκανε δεκτό το αίτημα τους να εκτίσουν τις ποινές τους στο σπίτι τους λόγω της προχωρημένης ηλικίας τους.

Παράλληλα, το δικαστήριο δεν χορήγησε ανασταλτικό ούτε στον υιό τους Τζ. Κουτσουλιούτο ούτε στον καταζητούμενο Ι.Μ.

Στη φυλακή τελικά οδηγείται μόνο ο Τζώρτζης Κουτσολιουτσος για να εκτίσει την ποινή του. Από την άλλη ο Ι.Μ. θα καταλήξει στη φυλακή εφόσον συλληφθεί καθώς μέχρι σήμερα καταζητείται, ενώ η συνεργάτιδα αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

Υπενθυμίζεται πως, χθες, Τετάρτη, το δικαστήριο κήρυξε  ομόφωνα ένοχους τον επικεφαλής του ομίλου, Δημήτρη Κουτσολιούτσο, και τον υιό του, Τζώρτζη, για σειρά κακουργηματικών πράξεων, όχι όμως και για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης.

Ειδικότερα το δικαστήριο αποφάσισε την ενοχή του Δημήτρη Κουτσολιούτσου για ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία, απάτη, χειραγώγηση της αγοράς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος από κοινού και για κατάχρηση προνομιακής πληροφορίας.

Ως προς τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο, κρίθηκε αθώος για το αδίκημα της αυτουργίας σε πλαστογραφία και καταδικάστηκε για απάτη, χειραγώγηση αγοράς και ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Η συνεργάτιδα της οικογένειας Κουτσολιούτσου κρίθηκε ένοχη για συνέργεια σε πλαστογραφία, για συνέργεια σε απάτη από κοινού, συνέργεια σε χειραγώγηση αγοράς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Τέλος, ο καταζητούμενος Ι.Μ. ένοχος για πλαστογραφία, άμεση συνέργεια σε απάτη, άμεση συνέργεια στη χειραγώγηση αγοράς και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Το δικαστήριο χορήγησε του ελαφρυντικό του σύννομου βίου και στους 5 καταδικασθέντες, ανάμεσά τους και στην οικογένεια Κουτσολιούτσου. Μάλιστα, στον Δημήτρη Κουτσολιούτσο αναγνωρίστηκε και αυτό της άρσης των συνεπειών των πράξεών του.

Παραμένη δεσμευμένη η περιουσία της Folli-Follie

Δεσμευμένα παραμένουν τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρίας Folli-Follie και των τριών βασικών κατηγορούμενων με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Το δικαστήριο αποφάσισε η κινητή και ακίνητη περιουσία της οικογένειας Κουτσολιουτσου και της επιχείρησης, να μην δοθεί στην προσωρινή διοίκηση της εταιρείας, προκειμένου με αυτή να ικανοποιηθούν οι ζημιωθέντες και πολιτικώς ενάγοντες, όπως οι μικρομέτοχοι , ο ΕΦΚΑ, η Alfa Bank, και το “υπερταμείο”.

Σχετικό αίτημα υπέβαλε η προσωρινή διοίκηση υποστηρίζοντας πως “είναι ζωτικής σημασίας για την ολοκλήρωση της διαδικασίας εξυγίανσης της εταιρείας”. Στον αντίποδα, η υπεράσπιση ισχυρίστηκε ότι πρέπει να διατηρηθεί το καθεστώς δέσμευσης για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος, καταγγέλουσα ότι η προσωρινή διοίκηση εχει σαν στόχο να ξεπουλήσει περιουσιακά στοιχεία «για να ενθυλακώσουν κάποιοι το τίμημα».

Νωρίτερα το δικαστήριο γνωστοποίησε το σκεπτικό της απόφασης του που οδήγησε τον Τζώρτζη Κουτσολιουτσο στη φυλακή, υποστηρίζοντας ότι «τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των πράξεων,η μεθόδευση και η διάρκεια τους καθιστούν τον καταδικασθέντα ύποπτο τέλεσης παρόμοιων πράξεων αν αφεθεί ελεύθερος».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα