Φόνος στην Αγία Βαρβάρα: Ο 75χρονος που σκότωσε για “μια φράση” – Τι θα ισχυριστεί

Φόνος στην Αγία Βαρβάρα: Ο 75χρονος που σκότωσε για “μια φράση” – Τι θα ισχυριστεί
Νεκρή γυναίκα από πυροβολισμούς στην Αγία Βαρβάρα Eurokinissi

Τί αναμένεται να υποστηρίξει ενώπιον του ανακριτή ο 75χρονος που πυροβόλησε θανάσιμα την εν διαστάσει σύζυγό του στην Αγία Βαρβάρα.

Στη γραμμή που ακολούθησε και προανακριτικά, αποδεχόμενος το έγκλημα επιρρίπτοντας ωστόσο ευθύνες και στο θύμα, αναμένεται να παραμείνει ο 75χρονος που σκότωσε την 65χρονη εν διαστάσει σύζυγό του στην Αγία Βαρβάρα.

Ο κατηγορούμενος πρόκειται την Τρίτη (8/6) να βρεθεί ενώπιον του τακτικού ανακριτή, προκειμένου να απολογηθεί για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της οπλοφορίας και της οπλοχρησίας, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης που ασκήθηκε σε βάρος του το περασμένο Σάββατο. Λίγες ώρες νωρίτερα ο 75χρονος είχε οδηγηθεί στις αστυνομικές αρχές συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του Θεόδωρο Μαντά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 75χρονος θα συνεχίσει στην ίδια υπερασπιστική γραμμή και κατά την απολογία του, δηλώνοντας μετανιωμένος, αποδίδοντας στην «τρέλα» της στιγμή το έγκλημα ενώ αναμένεται να εμμείνει και στις σημαντικές περιουσιακές διαφορές που είχαν θύτης και θύμα. Άλλωστε, προανακριτικά επεσήμανε ότι υπήρχε έντονη αντιδικία μεταξύ του ζευγαριού που είχε παντρευτεί το 1982 και βρισκόταν σε διάσταση από το 2017.

«Το απόγευμα της 3ης Ιουνίου 2021 πήγα στο σπίτι της για να την ζητήσω και πάλι τα χρυσαφικά και εκείνη έλειπε. Φεύγοντας, την βλέπω από τον καθρέφτη του αυτοκινήτου μου να πλησιάζει στο σπίτι της. Εγώ στάθμευσα το αυτοκίνητο μου, γύρισα πίσω και της ζήτησα τα πράγματα της αδερφής μου, λέγοντας ότι η αδερφή μου ήταν σα μάνα μου. Εκείνη τότε με εξύβρισε με την φράση «χέστηκα μ…κα». Εγώ, μετά απ’ όλα όσα είχα περάσει, τρελάθηκα και μην ξέροντας τι κάνω πυροβόλησα μία ή δύο φορές με το πιστόλι που είχα μαζί μου. Το πιστόλι το είχα πάρει μαζί μου απλά για να την φοβερίσω. Μακάρι να μην είχε συμβεί αυτό, το μετάνιωσα και ζητώ συγνώμη από τα παιδιά μου και από όλους» υποστήριξε χαρακτηριστικά στους αστυνομικούς.

Μάλιστα, τόνισε ότι «η συμπεριφορά της προς εμένα ήταν τελείως απαράδεκτη. Κάθε τόσο μου έκανε μήνυση χωρίς λόγο και χωρίς να την έχω πειράξει ποτέ. Με προσέβαλε συνεχώς και μου πετούσε γλάστρες. Είχε κάνει τα παιδιά μου και τα εγγόνια μου να μη μου μιλάνε, αποκόβοντας με από αυτά, με είχε χτυπήσει επανειλημμένα και με έβριζε συνεχώς με τα χειρότερα λόγια. Απέναντι σε μένα ήταν πολύ αχάριστη και σε όλα. Όλα αυτά τα χρόνια αισθανόμουν ψυχολογικά χάλια».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα