Φωτιά κοντά σε οικισμό στην Παραλία Διστόμου – Μήνυμα για ετοιμότητα από το 112

Φωτιά κοντά σε οικισμό στην Παραλία Διστόμου – Μήνυμα για ετοιμότητα από το 112
Οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας eurokinissi

Η νέα φωτιά έχει ξεσπάσει κοντά στον οικισμό Περιστερά, στην Παραλία Διστόμου, με διάσπαρτες εστίες και για αυτό δόθηκε εντολή από τον Αρχηγό της Πυροσβεστικής να μεταβεί κλιμάκιο την Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ)-Καλύτερη εικόνα στο Άγιο Όρος ενώ υπό μερικό έλεγχο τέθηκε στην Λακωνία

Σε εξέλιξη βρίσκεται νέα φωτιά που έχει ξεσπάσει σε χαμηλή βλάστηση στην Παραλία Διστόμου Βοιωτίας, κοντά στον οικισμό Περιστερά για τον οποίο δεν έχει γίνει εισήγηση επί του παρόντος για εκκένωση.

Η φωτιά ξέσπασε με διάσπαρτες εστίες προς πάνω από τον οικισμό και εξαιτίας αυτού του λόγου, ο Αρχηγός του Π.Σ. Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης έδωσε εντολή να μεταβεί κλιμάκιο αντρών της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) για να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ξέσπασε η φωτιά.

Στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι και έχει γίνει μεγάλη κινητοποίηση, αποτελούμενη από 34 άντρες, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 10 οχήματα και από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποιούν ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη.

Από την Πολιτική Προστασία έφτασε μήνυμα στους κατοίκους από το 112 έτσι ώστε να βρίσκονται σε ετοιμότητα για τυχόν εκκένωση της περιοχής.

Στην περιοχή της Αγίας Άννας στο Άγιο Όρος που από νωρίτερα το πρωί έχει ξεσπάσει φωτιά σε δασική έκταση και δύσβατο σημείο, το πύρινο μέτωπο παραμένει σε εξέλιξη όμως μία βροχή που έπεσε στην περιοχή μαζί με τις προσπάθειες της Πυροσβεστικής, έχουν βελτιώσει αισθητά την κατάσταση και δεν έχουν απειληθεί μοναστήρια. Επί τόπου επιχειρούν 39 πυροσβέστες με 11 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και από αέρος επιχειρούν 2 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη.

Στο άλλο μέτωπο της περιοχής του Αγγελώνα στην Λακωνία, το χωριό δεν κινδύνευσε και πλέον η φωτιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα