Φωτιά στον Κάνδανο Χανίων – Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

Διαβάζεται σε 2'
Φωτιά (φωτογραφία αρχείου)
Φωτιά (φωτογραφία αρχείου) eurokinissi

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής σε ορεινή δασική έκταση κοντά στο χωριό Τεμένια στον Κάνδανο Χανίων. Ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν την κατάσβεση.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στα Χανιά, για την κατάσβεση πυρκαγιάς σε ορεινή περιοχή του χωριού Τεμένια του Δήμου Καντάνου-Σελίνου, με τους πυροσβέστες να δίνουν τιτάνια μάχη για να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η φωτιά παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις στην κορυφογραμμή μεταξύ Πλεμενιανιών και Κακοδικίου, στον Δήμο Καντάνου Σελίνου, ενώ το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνουν οι θυελλώδεις άνεμοι έντασης μέχρι και 10 μποφόρ.

Η φωτιά κατακαίει καλλιεργημένες εκτάσεις, ενώ βρίσκεται σε απόσταση 500 περίπου μέτρων από τα Πλεμενιανά.

Στο σημείο της δασικής πυρκαγιάς έχουν σπεύσει 14 οχήματα και επιχειρούν 45 πυροσβέστες, ενώ επίσης, επιχειρούν δύο πεζοπόρα τμήματα της 3ης ΕΜΟΔΕ με 14 άτομα, ενώ ήδη στο σημείο βρίσκονται για ενίσχυση της επιχείρησης και υδροφόρα οχήματα του Δήμου.

Χαρακτηριστικά είναι τα βίντεο που κοινοποίησε ο αντιδήμαρχος Καντάνου – Σελίνου Αντώνης Καστρινάκης και το Πυροσβεστικό κλιμάκιο Βουτά που δείχνουν την ένταση των ανέμων και τους Πυροσβέστες να καταβάλλουν υπεράνθρωπη προσπάθεια για να περιορίσουν τη φωτιά.

Σύμφωνα με το zarpanews.gr, το φυλάκιο της δασικής υπηρεσίας υπέστη ζημιές, με τη φωτιά στη συνέχεια να απομακρύνεται από την εγκατάσταση του δασαρχείου.

Φωτιά στα Χανιά
Φωτιά στα Χανιά zarpanews.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα